Geriausia, jeigu galima pakeisti bent detales - šalis ar kitokia palaidinukė, auskarai ar vėrinys dalykinį darbui tinkamą drabužių ansamblį gali paversti romantišku.

Tačiau maišyti skirtingo stiliaus daiktus yra ne tik patogu, bet ir gana pavojinga - tai lengviausias būdas atrodyti juokingai.

Riba tarp originalaus ir juokingo ar neskoningo yra gana nedidelė, o drąsa improvizuojant taip pat nėra lengvai dozuojama. Jei jos nėra, žmogus nedrįsta vilkėti kitaip, nei buvo sukomplektuota parduotuvėje. Jei drąsos pakanka, tai saiko jausmo gali pristigti.

Tad fantazuojant ir improvizuojant vertėtų sau bent kartkartėmis užduoti klausimus: ar tai skoninga, elegantiška?

Yra keletas universalių rekomendacijų, kurias taip pat vertėtų prisiminti. Pavyzdžiui, lengviausiai maišyti sportinį ir dalykinį stilių. Striukė ar bliuzonas tinka prie dalykinio kostiumo kelnių, o jo švarką galima puikiausiai dėvėti prie džinsų.

Klasikinis stilius gerai dera su romantišku - bliuzelė su raukiniais neerzins vilkima prie klasikinio tipo sijono ar kelnių, o platus gėlėtas sijonas tiks prie griežtoko švarko. Jis gana dažnai tinka net prie lengvos vasarinės suknelės.