Keturiolika perspektyvių 14-17 metų moksleivių savaitę mokėsi vadovavimo, viešo kalbėjimo ir organizavimo gebėjimų, darbo kolektyve pagrindų bei bendravo su žinomais žmonėmis.

„Turėjome galimybę susipažinti su daug įžymių žmonių, sužinojome kaip vesti ir organizuoti renginius, kaip dirbti komandoje. Manau, jog lyderis, tai toks žmogus, kuris veda komandą ar kolektyvą į priekį, galintis su visais susišnekėti, mokantis spręsti įvairius konfliktus“, - savo įspūdžiais apie projektą dalijosi Šarūnas.

Projekto dalyviai turėjo galimybę susitikti su Lietuvos rinktinės vyriausiu treneriu Raimondu Žutautu bei Lietuvos futbolo federacijos rinktinių skyriaus vadovu Robertu Tautkumi. Į Kauną du buvę futbolininkai pasidalijo mintimis apie savo karjerą, papasakojo nuotaikingų istorijų iš rinktinės gyvenimo, o moksleiviai jiems uždavė įvairių klausimų.

„Kiekvienas į naują kolektyvą atėjęs žmogus nesijaučia užtikrintai. Tuomet reikia tą žmogų paraginti, motyvuoti, suteikti jam stimulą. Kartais tenka ir pasakyti vieną, kitą piktesnį žodelį. Yra ir tokių lyderių, kurie gali ateiti į naują komandą ir pasakyti: „ei, ką čia darote? Dabar darysime taip ir anaip“, - apie lyderystės ypatumus futbole kalbėjo R. Žutautas. – Lyderis turi būti ne tik dominuojantis aikštėje, bet ir už aikštės ribų, jis turi suburti komandą“.

Penktadienį jaunuosius lyderius aplankė ir LFF prezidentas L. Varanavičius. Jis papasakojo dalyviams apie šiuolaikinius darbdavių kriterijus pasirenkant darbuotojus.

„Svarbus kriterijus yra užimtumas jaunystėje – ar jis buvo kokio nors būrelio vadas, sukūrė grupę ar turėjo kitų iniciatyvų. Darbdaviui ne taip svarbu, jog darbuotojas anksčiau niekur nedirbo. Svarbiau, jog jis buvo lyderis mokykloje, universitete. Toks žmogus gali būti lyderis ir darbe,“ - sakė LFF prezidentas.

„Jaunasis lyderis 2011” projekto dalyviai nepraleido progos L. Varanavičiaus paklausti, koks jo manymu žmogus galėtų tapti lyderiu.

„Lyderis turėtų būti tas žmogus, kuris nuo vaikystės nori juo tapti, bet tai nereiškia, jos jis turėtų stengtis visomis įmanomomis priemonės būti pripažintas. Jei darai tai kas tau patinka, kas įdomu, anksčiau ar vėliau tau bus suteiktos pareigos ar galimybės“, - į klausimą atsakė LFF prezidentas.

Projekto dalyviai laikė ir egzaminą – jie Kauno Laisvės alėjoje turėjo organizuoti renginį. Jo metu jaunieji lyderiai kvietė praeivius dalyvauti viktorinoje, žaisti mažąjį futbolą, estafetėse ar pažongliruoti su kamuoliu ir laimėti prizų – bilietų į Lietuvos ir Armėnijos futbolo rinktinių draugiškas rungtynes.

Šis ketvirtus metus vykdomas projektas - dalis ilgalaikės vaikų užimtumui skirtos LFF programos „Sugrąžinkime vaikus į stadionus“ (SVIS).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją