Šį kartą dėl vėjo trūkumo dalis jachtų per nustatytą laiką iki šios linijos net nespėjo priplaukti.

Atsižvelgdamas į tai, vyriausias regatos teisėjas Rolandas Žentelis nusprendė nutraukti plaukimą visoms turnyro grupėms ir laukti tinkamų oro sąlygų.

Po atidėto starto Nidos prieplaukoje susirinkusiems buriuotojams „Art Laboratory“ menininkai surengė tapybos plenerą. Ant 10 molbertų buriuotojai tapė paveikslus marinistine tematika. Šie paveikslai Nidoje bus eksponuojami iki Kuršių marių regatos pabaigos.

Kaip pasakojo L. Tamkvaitis, atidėjus plaukimą prieplaukoje plevėsuoja speciali balta ir oranžine spalvomis dryžuota vėliava, kurią buriuotojai juokais vadina „Morka“. Kai ši vėliava nuleidžiama, už valandos skelbiamas naujas startas. IV etapo plaukime startas buvo paskelbtas tik 18 val. vakare.

Atsižvelgiant į susidariusią situaciją, buvo sutrumpinta ir plaukimo distancija. Jachtos, genamos nedidelio 4-5 m/s vėjo, nuplaukusios iki Ventės rago, Nidos uoste finišavo apie 20–21 val.

44-ai Kuršių marių regatai artėjant į pabaigą, buriuotojai ypač laukia šeštadienio. Tądien po finalinio V etapo plaukimo paaiškės šių metų regatos nugalėtojai, kurie bus iškilmingai apdovanoti Kuršių marių regatos uždarymo renginyje.

IV etapo rezultatai:

Absoliučiai greičiausios jachtos IV etape:

I. „Arabela“ (kap. Raimundas Šiugždinis, Kaunas) – 1 val. 57 min. 04 sek.
II. „Raganosis Finasta“ (kap. Saulius Pajarskas, Kaunas) – 1:58:38;
III. „Yomayo“ (kap. Paulius Jeršovas, Kaunas) – 1:59:43.

Greičiausios jachtos pagal perskaičiuotą laiką* III etape (Didžioji taurė):

I. „Vėtra“ (kap. Linas Baublys, Vilnius) - 1:45:18;
II. „Nida“ (kap. Arūnas Burkšas, Neringa) - 1:45:23;
III. „Raganosis Finasta“ (kap. Saulius Pajarskas, Kaunas) - 1:48:01.

Mažosios taurės greičiausios jachtos pagal perskaičiuotą laiką* III etape:

I. „Verdenė“ (kap. Gražvydas Lukoševičius, Kaunas) – 1:40:39;
II. „Tigra Eltel“ (kap. Darius Kašėta, Vilnius) - 1:47:01;
III. „Vilma“ (kap. Vytis Dudonis, Vilnius) - 1:48:37.

* - „Pagal perskaičiuotą laiką“ reiškia tai, kad kiekvienos jachtos distancijoje sugaištas laikas yra koreguojamas, atsižvelgiant į jachtos ypatybes. Pagal „ORC Club“ ir „ORC International“ matavimus, jachtoms suteikiamas sportinis balas (koeficientas), iš kurio dauginamas realiai sugaištas distancijoje laikas ir gaunamas perskaičiuotas laikas. Taip suvienodinamos skirtingų jachtų galimybės ir akcentuojamas sportininkų meistriškumas, o ne laivų techniniai parametrai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją