Žada mokytis ir progresuoti

Gražūs perdavimai, tikslūs metimai ir tvarkinga gynyba savoje aikštės pusėje – spektaklis sausakimšoje Klaipėdos arenoje vietos publikai prasidėjo daug žadančiai.

Vis dėlto rezultatu 12:4 pirmajame kėlinyje į priekį išsiveržusią Lietuvos rinktinę slovėnai netruko pavyti, o vėliau sėkmingai gesino epizodinius mačo šeimininkų blykstelėjimus.

„Pradėjome mačą ant emocijų bangos, bet vien emocijomis rungtynių tikrai nelaimėsi, - teigė 9 taškus pelnęs M. Kalnietis. – Kartais pavykdavo išgauti neblogą žaidimą, kartais rungtyniavome chaotiškai.“

„Nereikia nė į statistiką žiūrėti – vien pagal savo savijautą galiu pasakyti, kad tai mums buvo pirmos rungtynės. Nesame susižaidę, darėme daug klaidų. Gal ir gerai, kad pralaimėjome – turėsime stimulą daugiau dirbti. Nematau čia nieko blogo“, - svarstė rezultatyviausiai lietuvių gretose žaidęs aukštaūgis Darjušas Lavrinovičius (14 tšk.).

Gynėjas Martynas Pocius pastebėjo, kad po daugiau nei dviejų savaičių darbo treniruotėse Lietuvos žaidėjus kiek varžė ir jaudulys.

„Iš pradžių rankos šiek tiek virpėjo. Bet tikrai nemanau, kad pralaimėjimas išmuš mus iš vėžių. Taisytinų dalykų labai daug, tačiau tai – natūralu, ir nereikia iš to daryti tragedijos. Dar nesusikalbame, bet viskas ateina su laiku. Manau, jog mūsų žaidimas tik gerės“, - kalbėjo M. Pocius.

Nuomonės apie lietuvius nepakeitė

Ketvirtą pergalę per tiek pat žaistų kontrolinių susitikimų pasiekusios Slovėnijos rinktinės vyriausiasis treneris Božidaras Maljkovičius po dvikovos pabrėžė, kad nurašyti lietuvius dėl tokio kluptelėjimo būtų kvaila.

„Tikrai nekeičiu savo nuomonės nei apie trenerį Kęstutį Kemzūrą, nei apie jo komandą. Manau, kad Europos čempionate Lietuvos rinktinė bus labai stipri“, - teigė patyręs specialistas.

„Žaidėme gana gerai, bet dar anksti daryti kokias nors išvadas, nes pasiruošimas tik prasidėjo. Tikėkimės, kad tobulėsime ir toliau“, - pridėjo vidurio puolėjas Erazemas Lorbekas.

Antrąjį kontrolinį mačą Lietuvos rinktinė Klaipėdoje žais šeštadienį, kuomet jos varžove bus Čekijos komanda.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją