"Jis liko gyvas po sprogdinimo, tačiau pusantros dienos buvo be sąmonės", - sakė Ahmedas Wali Masoodas telefonu AFP iš Afganistano ambasados Londone.

"Jis atsimerkė 19 val. vietos laiku (16 val. 30 min. Lietuvos laiku). Gydytojai labai optimistiškai nusiteikę", - sakė nukentėjusiojo brolis, vadovaujantis ambasadai, kuri atstovauja Afganistano vyriausybei tremtyje. Pasak jo, kol A.Masoodas buvo be sąmonės, buvo neįmanoma nei patvirtinti, nei paneigti pranešimų apie jo nužudymą.

Atstovai Vašingtone ir Maskvoje anksčiau pirmadienį teigė, kad opozicijos pajėgų vadas A.Masoodas žuvo per sprogimą, kurį sekmadienį įvykdė arabai, apsimetę žurnalistais. Manoma, kad šie sprogdintojai buvo susiję su įtariamu tarptautinio terorizmo organizatoriumi Osama bin Ladenu.

Vienas JAV atstovas manė, kad A.Masoodas žuvo per šį sprogdinimą, įvykdytą prie jo bazės Šiaurės Afganistano Tacharo provincijoje. Tačiau Valstybės departamentas negalėjo patvirtinti, kad A.Masoodas iš tikrųjų nužudytas.

Rusijos naujienų agentūra ITAR-TASS pirmadienį vakare pranešė, jog 49 metų A.Masoodas žuvo.

Buvęs Afganistano gynybos gynybos ministras, kuris yra etninis tadžikas, vadovauja netvirtam opozicijos pajėgų pajėgų aljansui, kuris kovoja su 90-95 proc. Afganistano teritorijos kontroliuojančiu Talibano judėjimu.