"Super 1" klasės Lietuvos čempionu antrą kartą iš eilės tapo "Honda Integra" automobiliu lenktyniaujantis E.Dapšas.

"Super 2" automobilių klasėje IV etapo lenktynėse (1,6 l darbo tūrio varikliai) debiutavo net du iki šiol žiūrovams nematyti lenktynininkai - A.Petraitis ("Honda Civic") ir A.Firantas ("Honda Civic"). Tik treniruočių metu akivaizdžiai nusileidę lyderiams, lenktynių važiavimuose abu naujokai rimtai pasipriešino čempionato senbuviams. Susumavus dviejų važiavimų rezultatus, A.Petraitis net džiaugėsi etape iškovota trečiąja vieta.

Ant tokio pačio prizininkų pakylos laiptelio užkopė ir seniai lenktynių trasose nematytas, buvęs BMW taurės dalyvis R.Slaboševičius. "Super 1" (2,0 l darbo tūrio varikliai) klasėje lenktyniavęs R.Slaboševičius, mat ralio lenktynėms labiau pritaikytu BMW automobiliu kelis kartus vilkeliu sukosi starto tiesiosios pabaigoje. Įveikiant posūkius, iš po jo automobilio padangų kildavo tiršti dūmų debesys. Pats lenktynininkas nebuvo linkęs skųstis ne iki galo žiedinėms lenktynėms paruoštu automobiliu ir nuoširdžiai džiaugėsi puikiu rezultatu.

Pirmąją pergalę čempionate šventė tik šiemet iš kartingo į automobilį persėdęs "Gardėsio komandos lenktynininkas Š.Vaškelis. Jo pergalės taškai gerokai papildė "Gardėsio" komandos kraitį, kuri bendroje komandų įskaitoje pakilo į pirmąją vietą.

Antroje vietoje likę "Nanosporto" lenktynininkai gali guostis tik tuo, kad "Super 2" klasėje lenktyniaujantis D.Čiutelė pirmauja po keturių etapų.

Vilniuje šiam sportininkui nepavyko iškovoti pergalės, kadangi teisėjai anuliavo jo antrojo važiavimo rezultatą. Tokią baudą D.Čiuelei skyrė teisėjai už pernelyg kontaktinę kovą su R.Kupčiku. Beje, pastarajam, kaip etiškiausiai lenktyniavusiam, buvo įteikta Vilniaus mero Artūro Zuoko ir savivaldybės sporto skyriaus įsteigta taurė.

R.Kupčiką mandagiausiu vairuotoju pripažino net "Automodus" lenktynininkas L.Survilas, visą pirmąjį važiavimą nesėkmingai atakavęs Vilniaus taurės laimėtoją.

Rugsėjo 22-23 dienomis Kačerginės "Nemuno žiede" lenktynininkai į startą šiemet stos paskutinį kartą. Nors dviejų automobilių klasių nugalėtojai jau aiškūs, tačiau likusias kitas vietas skiria tik keli taškai.

Lenktynes Kačerginėje gerokai pagyvins Latvijos bei Estijos lenktynininkai, o lenktynių pertraukose savo meistriškumą demonstruos motociklininkai bei kartingo meistrai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją