Tiesa, teigiamo atsakymo NKL vadovybė kol kas nedavė, todėl naujas
„Statybos“ istorijos puslapis gali prasidėti nuo trečio pagal pajėgumą šalies krepšinio diviziono – Regionų krepšinio lygos (RKL).

Apie planus atkurti 1997 metais egzistenciją baigusią „Statybos“ komandą pirmą kartą prabilta praėjusį pavasarį.

Naujo „Statybos“ klubo direktorius Algirdas Navickas DELFI teigė dar vasaros pradžioje nusiuntęs prašymą NKL nuo kito sezono leisti varžytis lygoje, tačiau iki šiol nesulaukęs oficialaus atsakymo.

„Mums tik žodžiu buvo pasakyta, kad prašymas nepatvirtintas“, – kalbėjo A. Navickas, kuris vylėsi susidaryti aiškesnį vaizdą dėl galimybės rungtyniauti NKL po kitą savaitę įvyksiančio lygos vykdomojo komiteto posėdžio.

Pasak A. Navicko, jei NKL nesutiktų priimti naujos komandos, „Statyba“ rudenį vis tiek išbėgtų į aikštę, nes analogišką klubo prašymą jau patenkino RKL.

Kol kas klubas nėra sudaręs sutarčių nei su žaidėjais, nei su treneriais. Stoti prie ekipos vairo siūloma žinomam vaikų ir jaunimo treneriui Gintautui Reginai. Vis dėlto specialistas iš Vilniaus DELFI teigė dar neapsisprendęs, ar pasinaudoti „Statybos“ kvietimu, mat pasiūlymų yra sulaukęs ir daugiau.

A. Navickas nesiryžo spėlioti ir dėl to, kokį biudžetą klubui pavyks surinkti.

„Apie pinigus dar anksti kalbėti – tai priklauso nuo to, kur žaisime. Tikiu, kad rėmėjų pavyktų surasti. Mūsų tikslas – į krepšinio aikštę sugrąžinti „Statybos“ komandą, o tai, kokioje lygoje žaisime, dabar nėra labai aktualu. Svarbiausia, kad tai nebūtų mėgėjų pirmenybės“, – aiškino klubo vadovas.

1964 metais įkurta „Statybos“ komanda dėl finansinių problemų žlugo 1997 metais. Praeityje ekipoje žaidė tokie krepšininkai kaip Šarūnas Marčiulionis, Jonas Kazlauskas, Rimantas Endrijaitis, Rimas Girskis, Algimantas Pavilonis, Mykolas Karnišovas, Artūras Karnišovas ir daugelis kitų. Vieną skambiausių pergalių „Statyba“ pasiekė 1979 metais, SSRS čempionate iškovojusi bronzos medalius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją