Minėtą dieną, apie 20 val. gyvūnų globos ir kontrolės tarnyba „Nuaras“ sulaukė policijos skambučio - pranešta apie Ringaudų miestelyje specialiai sužalotą šunį.

Nuvykus į įvykio vietą išgirstos dvi versijos - vyro, sužalojusio šunį, motina pasakojo, kad jų šuo jau toks parėjo. „Jis atitrūko ir išspruko į gatvę. Galbūt jį sužalojo kiti šunys pjautynių metu...“, - svarstė moteris.
Na, o jos sūnus šunį tenorėjo pribaigti, kad nesikankintų. Motina pasakojo, kad sūnus augintinį labai mylėjo, net kartu miegodavo.

Visai kitą versiją pasakojo kaimynai. Jie sakė, kad šuo nebuvo atitrūkęs ir gatvėmis nesišlaistė, taigi nesipjovė ir su jokiais šunimis. Vienintelis šuns žaizdų kaltininkas yra jau minėtas neblaivus vyras, šuns savininkas. Kaimynų pasakojimu jis visą dieną daužė gyvūną plaktuku ar į juo panašiu daiktu.

Sužalotas šuo pateko į „Nuaro“ veterinarės rankas - ji aptiko septynias kirstines žaizdas, kurias siuvo apie porą valandų. Dabar gyvūnas jaučiasi gerai, tik bijo žmonių - natūralu, kad pasitikėjimą žmonėmis jis atgaus negreitai. Įvykio kaltininkas suimtas ir tolesnį jo likimą spręs teisėsaugos pareigūnai.

Rugpjūčio pirmąją gyvūnų globos ir kontrolės tarnyboje pasirodė ir nusikaltusio vyro motina. Ji parašė atsisakymą laikyti šunį, nes bijojo, kad tokia situacija nepasikartotų. Taigi dabar šunelis sveiksta „Nuaro“ prieglaudoje ir laukia naujų namų ir mylinčių šeimininkų.

Gyvūnų globėjų asociacija nori pabrėžti, kad yra kur kas humaniškesnių būdų atsisakyti gyvūno, jei nebenorite ilgiau jo laiktyti. Galite paieškoti naujo šeimininko tarp pažįstamų žmonių, jei nepavyksta, galite atiduoti į prieglaudą. Blogiausiu atveju, galite nuvežti jį į artimiausią veterinarijos gydyklą, kur jam bus atlikta eutanazija - žinoma, tai jau kraštutinis atvejis, tačiau humaniškesnis nei uždaužymas plaktuku...