345,5 tūkst. litų parama iš sostinės savivaldybės administracijos direktoriaus rezervo „Lietuvos rytui“ skirta praėjusį ketvirtadienį. Už šią sumą sostinės klubas sumokės rugsėjo 29 – spalio 2 dienomis Vilniuje vyksiančio Eurolygos atrankos turnyro organizavimo mokestį.

Kaip DELFI sakė sporto sritį kuruojantis savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Ritas Vaiginas, 100 tūkst. eurų paprašė pati klubą valdanti įstaiga „Krepšinio rytas“.

„Kreipėsi, kadangi vyksta turnyras. Klubui turbūt irgi ne lengviausi laikai“, - kalbėjo R. Vaiginas.

Pasak jo, sostinės savivaldybė „Lietuvos rytą“ rems ir ateityje. Esą nenorima atsilikti nuo Kauno, kuris „Žalgiriui“ kasmet atseikėja po keletą milijonų litų.

„Iki šiol Vilniuje į sportą ir klubų rėmimą buvo žiūrima pro pirštus. Nuo kitų metų, kai bus naujas biudžetas formuojamas, bus kreipiamas dėmesys į tai, kad padidinti sporto biudžetą, kad būtų skiriamas finansavimas klubams ir komandoms, kurios Vilnių reprezentuoja aukščiausiame lygmenyje.

Aišku, šiai dienai tuos Europos taurėse dalyvaujančius klubus ant pirštų galima suskaičiuoti. „Lietuvos rytas“, iš dalies galbūt „Eglė-Eascon AG“, moterų rankinis, perspektyvoje – Vilniaus futbolo draugija „Žalgiris“, vyrų rankinis. Tiems klubams esame numatę kitų metų biudžete numatyti eilutę.

Kaunas „Žalgiriui“ po 5 milijonus buvo skyręs, praėjusiam sezonui – ar 3 ar 4 milijonai buvo. Lygiai taip pat, tik mažesnėmis sumomis, yra finansuojamas ir moterų krepšinis, ir futbolo komanda „FBK Kaunas“. Kokie komentarai bebūtų, mes tą darysime“, - aiškino R. Vaiginas.

Pasak jo, kitąmet sostinės savivaldybė ketina Europos turnyruose dalyvausiančioms komandos skirti apie 3 mln. litų. „Aišku, didžioji dalis tektų „Lietuvos rytui“. Bet dėl konkrečios sumos dar nevyko kalbos“, - pridūrė pašnekovas.

Be to, vyrų krepšiniu Vilniaus savivaldybė neapsiribos. R. Vaigino teigimu, sostinė sieks grįžti į moterų krepšinio olimpą, kuriame sostinei nebeliko vietos po to, kai daugkartinės šalie čempionės „Teo“ (dabar – „Viči-Aistės“) išsikraustė į Kauną.

„Dėl buvusios valdžios kompetencijos ir supratimo, buvo priversta „Teo“ komanda išvykti į Kauną. Ar tai yra normalu? Čia nėra milijoninės sumos. Moterų komandai išlaikyti reikia 600-700 tūkst. litų. Dalies buvo prašoma iš savivaldybės. Savivaldybė kažkodėl to nesugebėjo padaryti. Kitaip kaip nesusipratimu arba gėda buvusiems vadovams aš to negaliu pavadinti“, - reziumavo R. Vaiginas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją