Tarp pačių jauniausių, besivaržančių „Honda 160“ klasėje atkakli kova vyko tarp Ernesto Petrovičiaus ir Stanislavo Turianskio. Ernestas laimėjo pirmąjį važiavimą, Stanislavas – antrąjį, o etapo nugalėtoju tapo E. Petrovičius. Trečias liko Kristupas Žukauskas.

Beje, visi etapo prizininkai yra LMITKC komandos nariai. Tokia tvarka ši trijulė rikiuojasi ir bendroje sezono suvestinėje.

„ART 120 Light“ klasėje tik paskutiniuose antrojo finalo ratuose į lyderio poziciją pakilo Evaldas Dzialtuvas. Jis sugebėjo aplenkti Arminą Tomaševičių, kuris laimėjo ir kvalifikaciją, ir pirmą finalą. Vis dėlto sėkmingesnis varžybų finišas leido E. Dzialtuvui švęsti pergalę bendroje etapo įskaitoje.

Antras liko A. Tomaševičius (abu iš „KSC Rotena Racing“ komandos), o trečiąją vietą užėmė Lukas Grebliauskas (LMITKC).

E. Dzialtuvas po 6 etapų turi 236, L. Grebliauskas – 227 taškus, o 3-ąją vietą užima Petras Degtiarenka (215).

„ART 120 Heavy“ klasėje tarp 11 sportininkų lygių nebuvo Robertui Kupčikui („ARTkart“). Patyręs lenktynininkas jau nuo pat kvalifikacijos įrodė, jog jo sportinė forma ir meistriškumas – aukščiausio lygio. Laimėta ir kvalifikacija, ir abu finalai.

Nors Robertui teko lenkti po starto į priekį išsiveržusius varžovus, tai nesutrukdė iškovoti solidžią ir užtikrintą pergalę. Antras etape liko Rytis Reinys (LMITKC), trečias – Rimas Pangonis („ARTkart“).

Gerokai savo situaciją bendroje sezono rikiuotėje sukomplikavo Povilas Jankavičius: greitas lenktynininkas po kontakto su varžovu antrame finale buvo priverstas pasitraukti iš kovos ir bendroje etapo įskaitoje teliko šeštas, nors pirmame finale bandė konkuruoti su R. Kupčiku.

Sezono laureato vardą šioje klasėje jau užsitikrino R. Reinys (270), o štai kova dėl kitų prizinių vietų dar nebaigta: Titas Bučelis turi 197, R. Kupčikas – 188, P. Jankavičius – 156 taškus.

„Championkart“ klasėje, kurioje startavo 12 dalyvių, juoda diena buvo vienam iš sezono lyderių Almantui Sadauskui. Nesėkmingai susiklosčiusiuose važiavimuose jis užėmė paskutinę vietą.

O etapą laimėjo Justas Pangonis („ARTkart“). Jis nugalėjo antrame finale ir iš viso etape pelnė 46 taškus. Pirmąjį finalą laimėjęs Karolis Kisielis (LMITKC) šį kartą turėjo tenkintis ketvirtąja bendros įskaitos vieta, o kitas dvi vietas ant garbės pakylos užėmė Deividas Urbonavičius ir Šarūnas Bruzgė (abu – „ARTkart“).

Beje, pastarasis po sėkmingo etapo Marijampolėje gerokai pataisė savo padėtį bendroje sezono suvestinėje: jis turi 150 taškų ir pakilo į 3-ąją vietą. O dėl sezono nugalėtojo vardo kovą tęsia J. Pangonis (228) ir K. Kisielis (212).

Komandinėje įskaitoje nugalėjo LMITKC atstovai, jie aplenkė „ARTkart“ ir „KSC Rotena Racing“ lenktynininkus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją