Dėl šios priežasties netruko susiformuoti milžiniška industrija, kurią sudaro sveikatos priežiūros specialistai, įvairiausius papildus gaminančios bendrovės ir kitos kompanijos. Pirkėjams, kurie nėra gerai susipažinę su šia sritimi, siūloma daugybė abejotinos kokybės ir vertės paslaugų, produktų bei informacijos.

Daugelis mūsų norėtume ilgiau gyventi ir ilgiau išlikti jauni, tačiau niekas nenori rizikuoti savo sveikata, pinigais, o kai kuriais atvejais - ir gyvybe.

Iš pradžių žmogaus augimo hormonai buvo išgaunami iš galvijų ir švirkščiami tik patiems turtingiausiems, tačiau šis procesas buvo toks sudėtingas, kad netrukus, siekiant sukurti prieinamesnę švirkščiamą medžiagą, kuri neva turėtų pratęsti jaunystę, pradėti naudoti genetiškai modifikuoti organizmai.

Net ir dabar vidutinė šių injekcijų kurso kaina metams yra 10-20 tūkst. dolerių. Vartodami genetiškai modifikuotus organizmus (GMO), kurių poveikis nėra ištirtas, vartotojai ne tik rizikuoja savo sveikata, bet ir patiria daugybę toksiškų šalutinių poveikių.

Floridoje (JAV) įsikūręs Hipokrato sveikatos institutas griežtai pasisako prieš genetiškai modifikuotų medžiagų naudojimą, nes nėra ištirtos ilgalaikės jų vartojimo pasekmės. Pasak instituto, jiems teko dirbti su daugybe žmonių, kurie vartoja šiuos “kokteilius” ir nesulaukia jokių rezultatų, išskyrus vieną - susilpnėja jų imuninė sistema.

Viena pora daugiau nei tris savaites praleido ligoninėje, bandydama atsigauti po nesėkmingos procedūros vienoje Floridos klinikoje, kur vietoj populiariojo “Botox”, turėjusio išlyginti raukšles, jiems buvo sušvirkšta nežinoma dozė gryno botulizmo toksino (botulizmo bakterijų išskiriamas neurotoksinas, kartais laikomas nuodingiausia iš žinomų medžiagų). Pasak gydytojų, sutuoktiniai būtų mirę, jei nebūtų atpažinę simptomų ir laiku sulaukę medikų pagalbos.

Pirmiausiai išsiaiškinkime, kas yra žmogaus augimo hormonas ir kaip jis padeda išvengti ankstyvo senėjimo. Žmogaus augimo hormonai (HGH), dar vadinami somatotropinu, gaminasi priešakinėje posmegeninėje liaukoje, arba hipofizėje, kuri išsidėsčiusi smegenų centre ir yra atsakinga už augimą, vystimąsi ir atsinaujinimą. Somatotropiną, vieną penkių hipofizės hormonų, sudaro polipeptido aminorūgščių grandinė su 191 amino rūgštimi. Pirmiausiai hormonai išsiskiria pogumbryje, tada jis nusiunčia cheminius signalus į hipofizę, o šioji išskiria hormonus (tarp jų ir HGH), kurie stimuliuoja kitas liaukas, tokias kaip skydliaukė ir antinksčiai.

Vėliau šie hormonai suaktyvina sėklides ir kiaušides, kurios išskiria kitus hormonus. Hipofizė praneša, kada ir kiek hormonų reikia pagaminti. Galutinis rezultatas - fizinės charakteristikos, tokios kaip veido ir kūno plaukuotumas. Visas organizmas, visos jo sistemos ir jų atsinaujinimas priklauso nuo šių augimo hormonų, dėl to labai svarbu, kad mūsų organizmuose būtų atitinkamas jų kiekis. Maždaug nuo 30 metų šių hormonų ima sparčiai mažėti. Stanfordo universiteto medicinos mokyklos atlikti tyrimai patvirtino, kad tai yra pagrindinė senėjimo priežastis.

Natūralų senėjimo procesą stabdančių metodų paieška sulaukė didžiulio visuomenės susidomėjimo. Tam turėjo įtakos ir faktas, kad šiuolaikinės moterys vėliau gimdo vaikus. Žinoma, pratęsti jaunystę galima pakeitus gyvenimo būdą, bet mokslininkai nuolat ieško ir kitų veiksmingų metodų.

Kaip rašoma hippocratesinst.org, jie atrado sveikatai naudingą žmogaus augimo hormono stimuliantą, vadinamą Q-tropinu; tai natūrali medžiaga, stimuliuojanti gyvenimą ilginančius hormonus. 6 mėnesius trukę tyrimai patvirtino, kad Q-tropinas yra saugus ir veiksmingas jaunystę pratęsiantis produktas. Pasak Hipokrato instituto, Q-tropinas pagerina hipofizės funkciją ir padidina HGH lygius.

Šiuos faktus patvirtino ir kitų organizacijų tyrimai. Pavyzdžiui, gydytojo Paulo Rodmano vadovaujami tyrimai parodė, kad šešis mėnesius vartojama minimali HGH dozė atstato 10-20 prarastos protinės ir fizinės sveikatos metų. Japonijos Kobi instituto tyrimai atskleidė, kad moterys, kurios vartojo HGH, mažiau rizikavo susirgti osteoporoze ir atsikratė pilvo srityje susikaupusių riebalų.

Švedų tyrimai patvirtino, kad žmonės, kurių organizmuose yra didesni HGH lygiai, gyvena ilgiau, o tie, kurių organizmuose HGH mažiau, greičiau sensta ir anksčiau miršta; tai buvo būdinga abiems lytims ir visoms amžiaus grupėms. Panašios išvados padarytos ir atlikus tarptautinius HGH stimuliantų tyrimus.

Tyrime dalyvavę žmonės HGH stimuliantą vartojo ne trumpiau nei tris mėnesius. Paaiškėjo kad:

* 81 proc. dalyvių numetė svorio;
* 86 proc. atsikratė riebalų pilvo srityje;
* 71 proc. džiaugėsi padidėjusia ištverme;
* 88 proc. priaugo raumenų masės;
* 77 proc. rečiau sirgo peršalimo ligomis;
* 84 proc. pagerėjo atmintis;
* 91 proc. pagerėjo miego kokybė;
* 76 proc. padidėjo seksualinis potraukis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)