Mados žurnalas “Glamour” paskelbė ją blogiausiai besirengiančia britų dama, nors jos šukuosena ir dabar turi daug pasekėjų, o metras Karlas Lagerfeldas ją vadino savo mūza. Tokia ji - Amy Winehouse (27), kurią praėjusio šeštadienio popietę “suėdė” jos vidiniai demonai.

Kas padėjo išeiti?

Tūkstančius sukrėtusi A. Winehouse mirtis vis dar lieka paslaptimi - kol kas tiksliai nežinoma, nuo ko mirė jauna atlikėja. Vieni kaltina narkotikus, kiti teigia priešingai - mirties priežastis galėjo būti staigi abstinencija. A. Winehouse kūnas rastas lovoje namuose Londono Kemdeno rajone. Medicinos ekspertai patikino, kad tuo metu atlikėja jau buvo keletą valandų mirusi.

Nors nėra paslaptis, kad A. Winehouse turėjo bėdų su alkoholio ir narkotikų priklausomybėmis, teigiama, kad namuose jokių kvaišalų ženklų nerasta. Dainininkės gydytojas merginą apžiūrėjo penktadienį - vos parą iki jos mirties. Jo teigimu, atlikėja buvo švari nuo svaigalų ir sveika.

A. Winehouse sveikata buvo nuolat tikrinama dėl nuolatinės kovos su potraukiu alkoholiui ir narkotikams. Jos organizmas buvo gerokai nusilpęs.

Nors A. Winehouse ilgus metus kovojo su priklausomybe nuo narkotikų, “Daily Telegraph” apžvalgininkas Neilas McCormackas teigė, kad pastaruoju metu ji buvo pradėjusi lipti iš šio liūno.

“Liūdniausia, kad sprendžiant pagal viską, ji buvo arti to, kad laimėtų kovą su priklausomybėmis. Ji atrodė ir dainavo kur kas geriau nei anksčiau”, - teigė jis.

Kai kurie leidiniai, remdamiesi šaltiniais policijoje, skelbia, kad dainininkė galėjo nusižudyti, perdozavusi stiprių vaistų. Tiesa, tai tik spėlionės. Kaimynystėje gyvenantys žmonės žurnalistams pasakojo, kad naktį iš penktadienio į šeštadienį dainininkės namuose buvo girdėti riksmai, tad buvo neatmetama ir smurtinės mirties versija.

Prognozės trejiems metams

Tuo tarpu britų žiniasklaida skelbia, kad policija nustatė vieną įtariamąjį dėl A. Winehouse mirties. Nors neskelbiama jo pavardė, rašoma, kad tai artimas atlikėjos draugas. Teigiama, jog jis davė dainininkei mirtiną kokaino ir kreko kokteilį. Tiesa, kol kas nežinoma, ar tai padarė specialiai.

Prieš trejus metus medikai Amy prognozavo ne daugiau nei trejus metus, jei ji neatsikratys savo “pomėgių”: cigarečių, alkoholio, kreko, ekstazi, amfetamino, kokaino... Sąrašą būtų galima tęsti ir tęsti. Pasak gydytojų, dėl šių svaigiųjų medžiagų kokteilio jos dešinysis plautis buvo pradėjęs nykti.

Pastaruosius kelerius metus reabilitacijos centrai, ligoninės buvo tapę antraisiais Amy namais. Kaip dainininkė pati teigdavo, po apsilankymų šiose įstaigose ji tapdavo švari ir visai nesvarbu, kad vos dviems ar trims mėnesiams.

Pradėjusi kopti į šlovės olimpą Amy spaudai ne kartą buvo prisipažinusi, kad kenčia nuo depresijos ir valgymo sutrikimų, tačiau, kad ją kankina priklausomybė nuo narkotikų, neprasitarė... Bet šis faktas jau ir taip visiems buvo akivaizdus. Anot šaltinio, A. Winehouse narkotikus pradėjo vartoti dar ankstyvoje paauglystėje. Deja, tai vidutinės klasės britų paaugliams, gyvenantiems Londone, yra kone kasdienybė.

Tėvas kaltina save

2007-aisiais Amy Winehouse Majamyje susituokė su ilgamečiu draugu Blaku Fielder-Civiliu. Nors po vestuvių dainininkė kurį laiką atrodė laiminga, ilgainiui viskas pasikeitė. Porelė nuolatos šėldavo įvairiuose vakarėliuose, kur laisvai liejosi svaigalai.

Kartą Amy su Blaku buvo pastebėti nubrozdintais veidais ir mėlynėmis ant rankų, vaikštinėjantys Londono gatvėmis. Tuo metu Amy tėvas Mitchas kreipėsi į dukrą per spaudą, nes bijojo, kad sutuoktiniai vienas kito nenužudytų. Tačiau mylimajam atsidūrus už grotų, ji apleido muzikinę veiklą ir dar labiau įsisuko į nesibaigiančių vakarėlių orbitą. Amy nešdavo vyrui į kalėjimą nuotraukas su savo autografais, kad šis galėtų pasipelnyti ir nusipirkti narkotikų.

Vienu metu pasaulio spaudą apskriejo šokiruojančios Amy nuotraukos. Pusnuogė ir basa dainininkė buvo pastebėta labai ankstyvą rytą vaikščiojanti apsiverkusi aplink namus. Tuomet pas ją atsikraustė tėvas, bijodamas, kad dukrai nepasidarytų dar blogiau.

Neseniai jis prisipažino būgštaująs, jog gali būti kaltas dėl tokio dukters elgesio. Pasirodo, praėjus porai metų po to, kai gimė Amy, tėvas jau buvo susiradęs kitą moterį, tačiau dvejojo palikti žmoną, sūnų bei mažylę Amy. Jo dvejonės truko dešimtį metų ir vaikai viską apie tai žinojo. Amy su broliu net vadindavo tėvo meilužę “tėvelio žmona iš darbo”.

Laikraštis “The Independent” įrodinėjo, kad talentingajai dainininkei nustatyta maniakinė-depresinė psichozė, tačiau Amy nevartojo paskirtų medikamentų. Tiesa, yra ir tokių, kurie Amy nelaimių priežastimi įvardija nelaimingą meilę. Kaip buvo iš tiesų, gal nebe taip ir svarbu. Juk talentingos jaunos atlikėjos balso pasaulis gyvai jau nebeišgirs.