Mes esame tiek seni, kiek senos yra mūsų nugaros. Mūsų kūnai netampa nelankstūs ir sustingę dėl to, kad pasenome. Pirmiausiai mes tampame nerangūs, o tik tada seni. Nustokite skųstis nugaros skausmais ir pradėkite judėti. Jei nueinate miegoti skaudama nugara, su skausmu ir nubusite.

Sendami mes tampame žemesni, nes susitraukia raiščiai ir sausgyslės. Mūsų kūnai tampa įkalinti cemento sluoksnyje ir trokšta išsivaduoti. Kai paprašai žmonių įkvėpti oro, jie pakelia pečius. Mes nekvėpuojame aukštyn-žemyn pečiais. Mums kvėpuojant kilnojasi diafragma, kuri yra pilvo srityje. Pažiūrėkite į lopšyje miegantį kūdikį. Jo pilvelis kilnojasi aukštyn-žemyn. Mums kvėpuojant neturi judėti pečiai.

Visi kūdikiai mėgsta įsikišti pėdutę į burną. Jei to nedarėte 20 ar 30 metų, nesugebėsite ir dabar.

Kas nutiko jūsų kūnui? Kodėl jis tapo nejudrus?

Vyrai stengiasi atrodyti kaip gorilos - sustingę, nelankstūs, be gyvybės. Dideli raumenys trukdo tekėti kraujui. Patys nerangiausi pasaulyje žmonės yra golfo žaidėjai. Dešiniarankis golfo žaidėjas 100 kartų pasisuka į kairę pusę. Jis niekada nesisuka į dešinę ir niekada neatsilošia atgal. Be to, vaikščiojimą golfo aikštyne pakeitė kelionė golfo automobiliu.

Antroje vietoje - bėgikai. Ar kada matėte, kaip bėgikas sustoja ir daro atsispaudimus prie medžio? Tai nieko sudėtingo. Atsispaudimai nuo žemės - visai kas kita. Ar kada teko matyti bėgiką, kuris sustoja ir atsilošia atgal? Ne. Jis to nesugeba.

Prieš daugelį metų, vykstant Korėjos karui, susižalojau nugarą lėktuvo avarijoje. Iš gyvenimo teko išbraukti vienerius metus, nes beveik visą laiką praleidau ligoninėse. Kai man buvo 50 metų, draugas pasiūlė išbandyti jogą. Tada apie ją nieko neišmaniau - tiesą pasakius, nebūčiau pasakęs skirtumo tarp jogos ir jogurto. Mano fizinė būklė buvo apgailėtina. Man buvo liepta sustingti tam tikra poza ir laukti, laukti, laukti. Po šešių mėnesių kasdienių treniruočių galėjau susirangyti bet kokia poza ir susikelti kojas už galvos. Joga pakeitė mano gyvenimą, ir dabar esu lankstus kaip vaikas.

Tempimo pratimus galima atlikti visą gyvenimą, net kai jums 70, 80 ar 90 metų, ir bėgimas ar svarsčių kilnojimas jau seniai praeityje. Tempimo pratimai gerina cirkuliaciją. Venos ir arterijos tampa elastingesnės, todėl visos kūno dalys efektyviau aprūpinamos deguonimi.

Tempimo pratimai - tai ne aerobika: čia nėra šuoliukų, skaičiavimo, garsiai grojančios muzikos. Įsiklausykite į savo kūno garsus. Tempimo paslaptis yra atsipalaidavimas, pozos išlaikymas. Per savaitę paūgėsite keletą centimetrų - tik įsivaizduokite, kokius pokyčius matysite po 10 sav. Pagerinkite savo fizinę formą, vėl tapkite lankstus kaip vaikystėje. Atsikratykite skausmų ir negalavimų.

Jei darysite tai, ką visada darėte, turėsite tai, ką visuomet gaudavote. Pakeiskite savo gyvenimą. Užsirašykite į jogą. Lankstūs žmonės - geresni meilužiai!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)