Nors pagal pirmųjų trijų LARKČ etapų rezultatus jau galima prognozuoti nugalėtojus, tačiau automobilių sporte kiekvienos varžybos gali pažerti netikėtumų.

„Sportininko rezultatas priklauso ne tik nuo jo meistriškumo ir technikos paruošimo, svarbi ir trasos konfigūracija, ir varžovų skaičius bei jų pasirengimas. Čempionato įskaitą gaus tik tie lenktynininkai, kurie bus kvalifikuoti ne mažiau kaip trijuose LARKČ etapuose“, - priminė Lietuvos automobilių sporto federacijos generalinė sekretorė Rasa Jakienė, linkėdama sėkmės visiems Lietuvos sportininkams dalyvausiantiems šalies ir NEZ čempionatų varžybose Latvijoje.

Pagal surinktus įskaitos taškus nuo konkurentų daugiausiai atsiplėšę 1 ir 1A divizionuose pirmaujantys Kazimieras Gudžiūnas ir Vainius Žulys. Mažai tikėtina, kad varžovai pavys 1 divizione „Ford Puma“ automobiliu lenktyniaujantį šilutiškį K. Gudžiūną – antroje įskaitos vietoje pagal surinktus taškus esantis austras Aloisas Holleris neįvykdė reikalavimo dalyvauti trijuose iš keturių čempionato etapų, o Vitalijų Plastininą su „Peugeot 207“ nuo pirmosios vietos skiria 12 taškų.

Lyderio poziciją 1A divizione užsitikrino Vainius Žulys su „VW Polo“. Ne tik ralio-kroso, bet ir kroso čempionate lenktyniaujantį sporto klubo „Auto-Technoma“ atstovą ir jo pagrindinį varžovą Vaidą Navicką su „Škoda Fabia RS 1600“ skiria net 15 taškų.

Vienvaldžiu 4-ojo diviziono lyderiu jau dabar galima vadinti „VW Golf III“ automobiliu lenktyniaujantį Ramūną Macijauską. Pagal komandinės įskaitos rezultatus geriausius rezultatus demonstruoja Mažeikių sporto klubo „Auto-Technoma“ lenktynininkai.

Paskutinysis, ketvirtasis Lietuvos automobilių ralio-kroso čempionato etapas vyks š. m. liepos 30-31 d. Rygoje, Bikerniekų lenktynių trasoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją