2030 metais trumparegių ir toliaregių laukia staigmena – kontaktiniai lęšiai su interneto prieiga. Šio stebuklo kūrimu jau šiandien užsiima profesorius Babakas A. Parvizas iš Vašingtono universiteto. Lęšiai galės greitai identifikuoti veidus, lyginti juos su duomenų baze internete, sinchroniškai versti iš užsienio kalbų ir atlikti kitas naudingas funkcijas.

Maždaug tuo pat metu gydytojai išmoks išauginti persodinimui bet kokį žmogaus organą. Jau mūsų dienomis mokslininkams pavyko šį tą sukurti, tačiau 2030 metais dirbtinių organų gamyba, sprendžiant iš visko, taps konvejerine.

Žmonija pagaliau galės įvaldyti telepatiją. Mikroschemų įsodinimas į smegenis leis išmokyti žmogų rašyti elektroninius laiškus ir naršyti internete minties galios pagalba.

Tikėtina, kad 2070 metais mokslininkai gali išmokti sugrąžinti į gyvenimą išnykusias gyvūnų rūšis. Jau dabar mokslas gali pagal DNR klonuoti gyvūnus, mirusius prieš 25 metus. Amžiaus pabaigoje gali ateiti eilė dinozaurams ir netgi neandertaliečiams.

Tuo pat metu technologijos nuo senėjimo pasieks tokios raidos stadijos, kad vidutinė žmogaus gyvenimo trukmė padidės 30 procentų – o tai, sutikite, nemažai.

2100 metais mokslininkai priartės prie programuojamos materijos, turinčios savo savybes priklausomai nuo išorinių veiksnių ar mūsų norų, sukūrimo. Šio atradimo pasirodymas, beje, buvo numatytas filme „Terminatorius 2“. Maždaug tada tikimasi, kad mokslininkai išspręs viršgreičio ir laiko sulėtinimo problemas. Tuomet bus įmanoma sukurti kosminį laivą, galintį nugabenti astronautus iki tolimų žvaigždžių.

2100 metai – galutinės pergalės prieš vėžį laikas. Artėjant XXII amžiui, kiekvienų namų tualeto unitaze bus įtaisytas analizatorius, aptinkantis šlapime pačius pirmiausius onkologinių susirgimų požymius. O pagrindine gydymo priemone taps nanodalelės, atakuojančios vėžines ląsteles.

Amžiaus pabaigoje visuotinai paplis robotai – pagalbininkai. Ir galiausiai, vietoje dviejų savaičių Turkijoje mūsų palikuonys rinksis kosminį turizmą. 2100 metais nusipirkti kelionę „Mėnulis-Marsas-Žemė“, mokslininkų nuomone, bus visiškai paprasta.

O kas dabar?

• Jau dabar mokslininkai kuria kosminį liftą, pakylantį šimtus kilometrų.

• Pirmieji į žvaigždes pakils ne astronautai, o milijonai mažyčių palydovų su telekameromis. Jie jau projektuojami.

• Imtas kurti mąstymo žodynas – smegenų aktyvumo svyravimai esant vienai ar kitai minčiai. Jo pagalba bus galima sudaryti savotišką protinių komandų kompleksą – telepatijos kalbą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją