Galvodami apie ekologiją, negalime užsimerkti prieš vartotojiškumo apraiškas, rašoma partijos pareiškime.

Baltarusijos žaliųjų nuomone, „kampanijos „Stop benzin“ pagrindinio reikalavimo – išsaugoti senas benzino kainas realizavimas be abejonės padidintų degalų naudojimą“. Kaip rašoma pareiškime, protesto akcijų dalyviai „siekia, kad nesumažėtų benzino, o jei jis atpigtų, kad padaugėtų“.

Gresiant klimato kaitai (vienas jos faktorių – privatus transportas), toks požiūris – neatsakingas gamtos ir ateities kartų atžvilgiu, rašoma pareiškime.

Benzino kainų krizės išeitis negali būti administracinis kainų įšaldymas: „Kainų padidinimas – laiko klausimas. <...> Reikia konstatuoti automobilių sektoriaus su angliavandenilio degalais neperspektyvumą“, tvirtina žalieji.

Pareiškimo autoriai įsitikinę – „kuo greičiau Baltarusijos vairuotojai suvoks šią gal kažkam karčią tiesą, tuo greičiau sugebės prisitaikyti prie šiuolaikinių iššūkių ir pradės pagal galimybę atsisakyti nereikalingo mašinų eksploatavimo bei teikti pirmenybę dviračiams, visuomeniniam transportui, reikalauti lengvatų elektromobilių savininkams ir pan.“.

Baltarusijos žaliųjų partija taip pat pabrėžia, kad valdžia neturėtų likti pasyvia stebėtoja, o turėtų ryžtingai griauti archaišką mąstymą ir „tuoj pat padidinti benzino kainas. Mažiausiai du kartus“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją