4-6 porcijoms reikės:

Vaniliniam pudingui:

• 500 ml 25 proc. riebumo grietinės
• 150 gramų cukraus
• 1 pakelis vanilinio cukraus
• 30 gramų želatinos

Vynuogių padažui:

• 500 gramų vynuogių
• 80 gramų cukraus pudros
• 10 gramų sviesto
• 1 arbatinio šaukštelio krakmolo
• Šviežių vaisių papuošimui

Gaminimas:

1. Želatiną ištirpinkite šaltame vandenyje. Grietinę, cukrų ir vanilinį cukrų sumaišykite ir maišydamos virkite ant silpnos ugnies tol, kol masė sumažės ketvirtadaliu. Masę nuimkite nuo ugnies. Leiskite atvėsti iki maždaug 60 laipsnių, nuolat maišydamos į grietinės masę supilkite ištirpintą želatiną. Gautą masę išpilstykite į formeles. Uždenkite rankšluosčiu ir keturioms valandoms palikite šaldytuve.

2. Pasigaminkite vynuogių padažą. Sviestą ištirpinkite keptuvėje, suberkite cukraus pudrą ir kaitinkite tol, kol gausite karamelę. Vynuoges perpjaukite pusiau, išimkite sėkleles, dėkite puseles į keptuvę su karamele – viską troškinkite apie 30 minučių. Tuomet gautą masę pertrinkite per sietelį – kad padažas būtų vientisas. Krakmolą ištirpinkite nedideliame kiekyje vandens ir supilkite į gautą masę. Gautam padažui leiskite du kartus užvirti.

3. Formeles su vaniliniu pudingu kelioms sekundėms panardinkite į karštą vandenį - tuomet jis lengvai išsiims.

4. Pudingą gausiai apipilkite vynuogių padažu. Papuoškite šviežiais vaisiais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją