Šie jauni gitaros virtuozai savo pasirodymais net ir didžiausius skeptikus įtikina, jog amžius meistriškumui – ne kliūtis. Abu atlikėjai yra baigę Nacionalinę konservatoriją, tačiau, pasak jų pačių, universitetuose groti fado neišmoksi – tai širdies muzika, perduodama iš kartos į kartą, iš lūpų į lūpas.

Būtent tokiu būdu mokėsi R. Parreira: atlikėjo tėvas (bei pirmasis mokytojas) bei vyresnysis brolis yra fado instrumentalistai. Tad nuo vaikystės apsuptas portugališkos muzikos, vaikinas greitai atrado savo pašaukimą: nors R. Parreirai – vos dvidešimt penkeri, jo biografiją jau puošia įspūdingi pasirodymai su fado muzikos grandais, o neseniai išleistas jo albumas „Cancionário, įvardijamas vienu įspūdingiausių fado gitaros istorijoje.

M. Oliveira studijavęs klasikinę gitarą, šiandien ne tik groja, bet ir yra pristatomas kaip vienas perspektyviausių fado dainininkų. Nors fado dainuojantis vyras – nedažnas reiškinys Portugalijoje, M. Oliveira jau užkariavo klausytojų beikritikų simpatijas profesionalumu, atidumu fado muzikos emocijų skalei.

Sakoma, jog fado yra portugalų jūrininkų ir Afrikos vergų dainų junginys. Gal todėl jai būdinga švelni melancholija, ilgesys, meilės, išdavystės ir išsiskyrimo temos.

Instrumentinės fado muzikos koncertas vyks Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje liepos 28 d. Koncerto pradžia – 19 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją