Bendrovė praneša, kad pagal šias sutartis bus iš dalies finansuojami Kauno Dainavos mikrorajono magistralės (1T), Aukštųjų Šančių magistralės (2Ž), Pramonės raj. magistralės (1Ž) modernizavimo bei Vilijampolės šilumos tinklų (9K) nuo „Inkaro“ katilinės iki Šilainių mikrorajono rekonstravimo projektai.

Projektams finansuoti iš ES struktūrinės paramos fondų skiriama 5,8 mln. litų. Antra tiek AB „Kauno energija“ turės pridėti iš savo lėšų. Parama šiems projektams skirta iš 2007 – 2013 metų ES Regioninės plėtros fondo pagal Ekonomikos augimo veiksmų programos 4 prioriteto „Esminė ekonominė infrastruktūra“ priemonę VP2-4.2-ŪM-02-K „Šilumos tiekimo sistemos modernizavimas ir plėtra“ 2 kvietimą.

AB „Kauno energija“ generalinis direktorius Rimantas Bakas ir Lietuvos verslo paramos agentūros projektų vadovas Paulius Pečiulevičius pasirašo sutartis.
Tinklų modernizavimo darbai pagal šiuos projektus numatomi 2012 – 2013 metais. Juos įvykdžius, Kaune bus rekonstruota dar 2,853 km šilumos tiekimo tinklų ir su jais susijusių atvadų. Visose minėtose magistralėse bus įrengti nauji pramoniniu būdu izoliuoti nekanaliniu būdu klojami tinklai. Numatoma, kad, įvykdžius projektus, skaičiuotini šilumos nuostoliai sumažės apie 3405 MWh/m. arba apytikriai 63 % lyginant su esamais nuostoliais (įvertinus vandens nuotėkį). Bus sumažintos iškastinio kuro sąnaudos šilumos gamybai, sumažės elektros, remontų ir vandens sąnaudos, taip pat sumažės ir kenksmingų dujų emisijos. Tuo bus didinamos galimybės šilumos kainai vartotojams mažinti. Šilumos tiekimo tinklų rekonstrukcija leis padidinti šilumos tiekimo efektyvumą ir užtikrinti patikimą šilumos tiekimą Kauno gyventojams ir kitiems vartotojams.

Iš viso, „Kauno energijai“ iš ES struktūrinės paramos fondų per pastaruosius 2 metus jau skirta 24,45 mln. litų šilumos tiekimo sistemoms modernizuoti ir atnaujinti. Pagal šį rodiklį AB „Kauno energija“ yra viena iš pirmaujančių šilumos tiekimo įmonių šalyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją