Pasak vyro, jis po kelių dienų turi išskristi į užsienį, kur yra užsisakęs automobilį nuomai, kuriuo žada keliauti po svečią šalį. Pildydamas dokumentus vyriškis įrašė savo vairuotojo pažymėjimo duomenis. „Bijau, kad nespėjęs pasidaryti naujo pažymėjimo prarasiu rezervacijos pinigus ir teks iš naujo nuomoti automobilį“, - teigė Antanas.

Paskambinus VĮ "Regitra" informacijos telefonu, vyrui buvo pasiūlyta parašyti įgaliojimą kitam žmogui ir paprašyti, kad šis registruotu laišku persiųstų teises į užsienį.

VĮ „Regitroje“, išduodančioje ir atnaujinančioje vairuotojų pažymėjimus, vyras sužinojo, kad atnaujinto vairuotojo pažymėjimo gamyba užtrunka 10 dienų.

VĮ „Regitros“ Viešųjų ryšių specialistė Laimutė Užupė teigė, kad pagal teisės aktus vairuotojo pažymėjimas išduodamas per dešimt darbo dienų nuo asmens prašymo pateikimo. Tačiau dažniausiai pažymėjimai išduodami per 3-4 dienas.

Įmonės atstovė sakė, kad naujo vairuotojo pažymėjimo išdavimo metu laikinas vairuotojo pažymėjimas neišduodamas.

Trijų mėnesių laikinas pažymėjimas išduodamas tik tais atvejais, kai ankstesnysis yra prarastas (pamestas, pavogtas ir t.t.). Tuomet laikinas pažymėjimas į vairuotojo rankas patenka per dvi dienas nuo prašymo padavimo dienos.

Paklausta, ar galima vairuotojo pažymėjimą užsisakyti skubos tvarka, L.Užupė teigė, kad tokios paslaugos „Regitra“ neteikia.

„VĮ „Regitra“ yra viena iš greičiausiai vairuotojo pažymėjimus išduodančių Europos Sąjungos šalių. Kitose ES šalyse išdavimo procedūra yra žymiai ilgesnė. Nepaisant to, įmonė orientuojasi į gyventojų lūkesčius ir nuolat siūlo naujus sprendimus. Vairuotojo pažymėjimas jau gali būti pristatomas pareiškėjo nurodytu adresu Lietuvoje“, - pasakojo moteris.

Tačiau nepaisant noro padėti vairuotojams, vairuotojo darbą dirbantys žmonės gali susidurti su problema. Pasirodo, kol gaminami atnaujinti vairuotojo pažymėjimai, vairuotojo darbą dirbantys asmenys netenka teisės vairuoti, kol į jų rankas patenka naujas pažymėjimas.