Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis patvirtino, kad šiuo metu speciali darbo grupė tariasi, kokios naujovės padėtų toliau kovoti su vėl augančiu avaringumu. Jis užsiminė, jog svarstoma galimybė ne tik sugrąžinti baudos balų sistemą, bet ir riebiau bausti nuolat KET pažeidinėjančius vairuotojus.

„Aš juos vadinu kelių recidyvistais, nes tai piktybiškai eismo taisyklėms nusižengiantys vairuotojai. Todėl kyla minčių, kad už pakartotinus nusižengimus jiems grėstų didesnės baudos. Taip pat yra planų nuo kitų metų griežtinti privalomą techninę apžiūrą, kad keliuose ir gatvėse sumažėtų techniškai netvarkingų ir pavojų keliančių automobilių“, - pareiškė E.Masiulis.

Tačiau šie ir kiti pasiūlymai kol kas tėra debatų lygio, o jeigu pakeitimai ir bus parengti, juos dar turės palaiminti Seimas. Taigi bent iki rudens jokių permainų tikriausiai neįvyks. Tiesa, E.Masiulis vylėsi, kad ledai pajudės dar šiemet, nes vos parlamentarai susirinks į rudens sesiją, bus prašoma saugaus eismo klausimus svarstyti skubos tvarka.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją