Jo teigimu, suaugę vilniečiai, norintys pasitikrinti akis, gerklę ar ausis, nuo šiol turės vykti į Greitosios pagalbos ligoninę Lazdynuose. Vaikai bus siunčiami gydytis į Vilniaus universiteto Santariškių klinikas.

Tačiau buvusių skyrių patalpos Misionierių ligoninėje neliks tuščios. Jose numatoma įkurti slaugos ir ilgalaikio gydymo skyrius.

"Šiuo metu Vilniuje trūksta minėtų paslaugų vietų. Kad užtikrintume visavertę slaugą ir ilgalaikį gydymą, ligoninėse turėtų būti sukurta apie šešis šimtus tam skirtų vietų. Dabar jų turime tik keturis šimtus", - apgailestavo savivaldybės Sveikatos ir socialinės apsaugos departamento direktorius Adomas Janulionis.

Pertvarkius akių, gerklės, nosies ir ausų skyrius Misionierių ligoninėje būtų slaugoma ir gydoma apie 150 ligonių.

Otorinolaringologijos ir oftalmologijos paslaugos bus perkeltos į šiuolaikiškai įrengtas gydymo įstaigas, kur įdiegta nauja medicininė įranga. Čia pacientams bus teikiamos geresnės sveikatos priežiūros paslaugos.

Misionierių ligoninės direktorius Algimantas Macevičius aiškino, jog skyrių perkėlimas turėtų prasidėti šių metų pabaigoje. Ligoninės vadovas užtikrino, jog reorganizacijos metu gydytojai savo darbo vietų nepraras.

Apie 150 akių, gerklės, nosies ir ausų skyriuose dirbančių medikų galės tęsti darbą Santariškių klinikose arba Greitosios pagalbos ligoninėje.

Tie darbuotojai, kurie nenorės keisti darbo vietos, bus atleidžiami. Jiems planuojama išmokėti kompensacijas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)