Vilniaus liberalaus jaunimo surengtame vaizdo projekcijų ir graffiti darbų konkurse dalyvavo per 30 menininkų iš Lietuvos, Kijevo bei Sankt Peterburgo. Graffiti komandos darbus atliko klubuose "Intro" ir "Cosmo bouling".

"Graffiti - ne vandalizmas, o meninė žmogaus išraiška", - Eltai sakė klubo "Intro" vadovas Vygandas Šimbelis. Pasak jo, vasarą klubas žada atnaujinti remontą, tačiau graffiti kūrinių jokiu būdu neuždažys.

Kaip įprasta, pseudonimu prisistatęs graffiti meistras iš Vilniaus Siox teigė, kad jam ir jo kolegoms dažniau tenka dirbti nelegaliai, nes "nelabai pavyksta susitarti su valdžia, kuri neleidžia graffiti purkšti ant sienų".

Siox sakė, kad lauke tenka dirbti greitai o judriose gatvėse - su kitu žmogumi, kuris saugo nuo policijos ir žiūri, kad neitų žmonės.

Pats tik kartą mokėjęs 200 Lt baudą už tai, kad išpurškė troleibusą, Siox sakė: "Kontroliuoti reikėtų tik tuos, kurie gadina graffiti vardą - nemoka piešti arba niokoja architektūros paminklus ir restauruotus pastatus". Jo nuomone, jei pastatas gražus be piešinių, tai nereikia jo gadinti ar mėgėjiškai "puošti".

Vakare "Graviti" klube jaunimas pristatė modernias vaizdo projekcijas, o konkurso "Graffiti Vilniuje" rengėjai paskelbė geriausias graffiti komandas. Pagrindinis "Cosmo bouling" prizas - užsakymas išpurkšti klubo sieną - vienbalsiu komisijos sprendimu teko komandai MI - Jevgenijui Žuravliovui, Artūrui Likšo ir Artūrui Ancukevič iš Vilniaus.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją