„Kurdamas šį filmą aš turėjau labai daug laisvės“, sako jaunasis režisierius. „Norėjau sukurti tokią pačią dramatinę įtampą ir siaubo atmosferą, kaip ir pirmajame filme, tik pridėti daugiau veiksmo. Man labai svarbu, kad žiūrovai, pamėgę pirmajį filmą, iš karto atpažintų panašų stilių, nors tai ir nėra tiesioginis filmo tęsinys“.

Jeanas (Žanas) Reno abiejuose filmuose atlieka pagrindinį vaidmenį, o jo kolegos kiek pasikeitė. Režisieriaus Olivier Dahano pageidavimu Jeano Reno partneriu buvo pakviesta kylanti prancūzų kino žvaigždė Benoit (Benua) Magimelis, už vaidmenį filme „Pianistė“ 2002 m. Kanuose pelnęs geriausio aktoriaus apdovanojimą. Režisierius apie šį aktorių atsiliepia ypač gerai: „Magimelis, be jokios abejonės, yra talentingiausias savo kartos aktorius. Jis geba puikiai persikūnyti ir jaučia režisierių. Jo išvaizda taip pat nepriekaištinga. Aš esu sužavėtas“.

Olivier Dahanas - ypač reiklus filmavimo aikštelėje, jo darbo metodai reikalauja daug pasišventimo iš aktorių ir filmavimo grupės. Kaip praneša "The Movie Magazine", Benoit Magimelis, režisieriaus pageidavimu, pats turėjo atlikti beveik visus kaskadinius triukus. Filmavimo grupė ilgiausias valandas praleisdavo filmavimo aikštelėje dirbdami su smulkiausioms detalėmis. “Aš iš tiesų esu labai smulkmeniškas, bet tai svarbu siekiant geriausio rezultato: ilgai rinkomės filmavimo aikšteles, bet išsirinkome nuostabias: vienuolynas, stoties namelis ir kita jau savaime kuria siaubo atmosferą, kurios reikalauja filmas“, sako režisierius.

Šaltinis
Garsų pasaulio įrašai
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją