Vienoje šokių aikštelės pusėje milžiniškas skustagalvis breiko šokėjas raudonu "Adidas" treningu ropinėja keturiomis. Jam pašokus ant kojų per minią nuvilnija nevalingas susižavėjimo atodūsis… “Hiphopas susideda iš trijų dalių: breiko šokio, muzikos ir graffiti, o mes bandome atlikti visus šiuos tris dalykus geriausiai.

Paradoksas - "Breakin Bread" grojama muzika yra įkvėpta hiphopo ir kartu ji pati įkvėpė hiphopą. Jūs išgirsit gryno džiazo ir fanko, taip pat ir naujų break beat įrašų šalia viso hiphopo,” - aiškina "Breakin Bread" įkūrėjas Skeg.

"Breakin Bread" atsirado 1997-aisiais ir nuo to laiko atstovauja visų rūšių funko ir hiphopo kultūrą - nuo muzikos miksavimo ir skrečavimo iki breiko. Jie sėkmingai kas mėnesį organizuoja savo diskoteką, vadovauja įrašų kompanijai ir rengia radijo laidą. Nusivylęs hiphopo ir jį įkvepiančio ankstyvojo funko ir breiko stygiumi, Skeg nusprendė pradėti savo veiklą, apimančią visus hiphopo elementus: repavimą, didžėjavimą ir graffiti.

Ką į Lietuvą atsiveš "Breakin Bread" ir ar jie geresni už mūsiškę didžėjų komandą, paliekame spręsti jums. Bus arši kova – lietuviškasis čempionas 2 Fresh kartu su Dj Mamania stos į kovą prieš didžėjus iš Londono. Jiems talkins gyvai į mikrofoną repuojantys "Breaking Bread" kolektyvo nariai Ghost ir Kashmere, o lietuvaičiai H.O.B. ir Def One tuo tarpu mėgins juos nugalėti lūpomis išgaudami keisčiausius instrumentinius garsus. Šokių aikštelėje rankom vaikštinės "Newcastle City Crew".

Vakarėlis žada būti karštas. Kaip sako "Breakin Bread" įkūrėjas Skeg: „Iš tikrųjų svarbiausia - ne repas ar breikas. Ir ne pinigai. Svarbiausiai yra atmosfera. Savo vakarėliuose noriu išlaikyti underground jutimą...“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją