Neprofesionalių Europos šokėjų susitikimą surengė Opolės miesto jaunimo forumas (Jugend Forum Mlodych), remiantis vokiečių mažumos Lenkijoje jaunimo programas.

Šie jaunimo susitikimai - tai keliaujantis projektas. Anksčiau panašius jaunimo susitikimus yra rengęs jaunimo biuras prie evangelikų bažnyčios Berlyne ir Brandenburge. Projektą finansuoja Europos Sąjungos jaunimo programa. Tarp kursų dalyvių šiuolaikinio šokio patirties turi tik italų grupė, daugelis kitų susitikimo dalyvių žengia tik pirmuosius žingsnius šiuolaikinio šokio srityje.

"Nevienodas šokėjų pasirengimas anaiptol netrukdo, net padeda pasiekti užsibrėžtą tikslą", - sako su jaunimu dirbanti profesionali šokio pedagogė ir choreografė Connie (Koni) Buber, Berlyne dirbanti su vaikais, jaunimu ir suaugusiais. Choreografė džiaugiasi, kad kursų dalyviai yra spontaniški, kūrybingi, linksmi ir noriai bendraujantys, be to, skirtingų tautybių.

Be šokio užsiėmimų ir spektaklio choreografijos kūrimo, jaunimas linksminasi, moko savo tautų dainų, taip pat diskutuoja teatro temomis ir apie gyvenimą naujoje Europoje.

Kursų dalyvių darbo rezultatą bus galima pamatyti penktadienį Antrojo pasaulinio karo metais sugriauto Glivicų miesto teatro griuvėsiuose. Ši vieta jau keletą metų vasarą tampa sezonine teatro ir muzikos scena.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją