Saulė, gamtos vaizdai, Juodoji jūra, viešbutis su „viskas įskaičiuota“, rodos, kas galėtų būti geriau? Kaip gamtos kraštą vertinant, tikrai galima skirti 8 balus. Gražu, kol nesustoji kokiame atokiame kaime arba nedirbtuose laukuose. Tačiau tokius minusus nustelbia pajūris, saulėgrąžų, vynuogynų laukai. Tiesa, daugelis vynuogynų čia jau gan seni, kiek teko mums matyti, ir nebetvarkomi.

Trumpai apie Bulgariją: tai Balkanų pusiasalio šalis. Tik keli šimtai kilometrų ją skiria nuo Stambulo – Tur­­ki­­jos miesto, kurio pusė yra Europoje, pusė – Azijoje. Šalį supa Turkijos, Grai­ki­jos, Ma­­kedonijos, Jugoslavijos kaimynystė, Dunojaus upe Bulgarija ribojasi su Rumunija, o Juodoji jū­­ra ski­­ria nuo Ukrainos ir Rusijos.

Bulgarija, DELFI skaitytojos Dovilės nuotr.

Jos plotas yra 110 912 kv. km. Sostinė yra Sofija (apie 1,5 mln. gyventojų), tačiau mes ten nevažiavome. Lankėmės Varnoje ir šalia esančiuose kurortiniuose miesteliuose. Išsinuomoję mašiną, dvi dienas, kol saulė buvo pasislėpusi, grožėjomės turistų lankytinose bei internete rastomis gražesnėmis vietomis. Patiko akmenų miškas (įkeliu nuotrauką), smėlėtos pakrantinės, ypač vadinamų „Auksinių kopų“ paplūdimiai, kurie vertinami kaip unikalus gamtos rezervatas.

Bulgarija, DELFI skaitytojos Dovilės nuotr.

Galima būtų pasakoti ir daugiau apie gražias vietas, visgi, nemažai dar Bulgarijai reikia stengtis, jog pasiektų Turkijos turizmo išvystumo lygį.

Patarimas būtų ten vykstanties pasidomėti internetu, kam jo reiktų, nes daugelis viešbučių tokių paslaugų neteikia. Ypač domėtis oru, nes apsimoka nuomotis mašiną pakeliauti, jeigu lietus, nes iš anksto neužsisakius bus sunku rasti patikimą nuomotoją.

Daug patarimų teikia administracija viešbučio bei jūsų kelionės vadovas, kuris kas kelias dienas Jus aplanko viešbučiuose sutartu laiku. Norite - einate susitikt, gauti informacijos Jums reikiamos, norite - toliau gulite po saule.

Bulgarija, DELFI skaitytojos Dovilės nuotr.

Tokia Bulgarija buvo mano akimis, graži, bet ne tiek, kiek perteikiamos reklaminiuose brošiūrose. Tačiau pasirinkus tinkamą vietą, tinkamu laiku - puikus pasirinkimas atostogoms. Ar norėčiau ten grįžti? Ne, nes per daug vietų pasaulyje yra neaplankytų. Tik spėk viską.

--
Kokie dalykai būtini nepamirštamoms atostogoms? Rašykite apie savo nepamirštamas atostogas, kokie dalykai buvo svarbiausi ir laimėkite savaitgalį dviems SPA viešbutyje „Belvilis“. Reikalavimai: ne trumpesnis nei 1500 tūkst. spaudos ženklų straipsnis (vienas psl. „Word“ programoje). Už nuotraukas gausite papildomai 50 balų. Savo rašinius siųskite el. pašto adresu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Nepamirštamos atostogos“ arba kelkite mūsų sistemoje čia. Rašinius siųskite iki rugpjūčio 17 d. Nugalėtojas paaiškės rugpjūčio 19 d.!