"Gali atsitikti ir taip, kad didžiausia Europos Parlamento frakcija - Europos liaudies partijos grupė - liks opozicijoje", - sakė Eltai Lietuvos atstovė Europos Parlamente L. Andrikienė.

Trečiadienį Europos liaudies partijos frakcija susitiks su kandidatu į Europos Komisijos vadovo postą Jose Manueliu Durao Barroso (Chose Manueliu Durao Barozu). "Kadangi šis kandidatas yra tos pačios "politinės šeimos" narys, tikėtina, kad jo kandidatūrai Europos liaudies partijos grupė pritars, tačiau kokia bus antros pagal dydį - Socialistų frakcijos nuomonė, nėra aišku. O nuo šio sprendimo didele dalimi priklauso ir kitų klausimų sprendimas: kas taps kandidatais į Europos Parlamento pirmininko postą, ir, žinoma, kokie susitarimai tarp frakcijų bus pasiekti, kurie kandidatai bus išrinkti", - sakė L. Andrikienė.

Pasak jos, Europos liaudies partijos grupė Europos Parlamente, turinti 268 atstovus, antradienį išsirinko grupės lyderį. Kaip ir prognozuota, juo tapo Vokietijos atstovas (Hansas Gertas Poetteringas (Hansas Gertas Poeteringas), kuris šiai politinei grupei vadovavo ir praėjusios kadencijos Europos Parlamente. Antradienį buvo išrinkti ir šios frakcijos vicepirmininkai.

Kaip žinoma, Europos Parlamento Europos liaudies partijos grupė, vienijanti konservatorius, krikščionis demokratus ir joms giminingas partijas, pirmadienį atmetė Lietuvos atstovo Gintaro Didžioko prašymą priimti jį į šią politinę grupę. Grupės darbe dalyvauja du Tėvynės sąjungos atstovai - Laima Andrikienė ir Vytautas Landsbergis.