#371; eglė - bene pati įspūdingiausia eglė Lietuvoje, auganti Vilkyškių miške Rambyno regioninio parko Vilkyškių geomorfologiniame draustinyje. Tai daugiakamienė eglė. Jos kamieno apimtis ties išsišakojimu - 5,1 m, aukštis - 34 m.

Raganų egle ji vadinama dėl neįprastos formos. Maždaug 1 metro aukštyje eglė šakojasi į 18 didesnių ar mažesnių kamienų (2007 metų pabaigoje vienas nulūžo). Nuo seno ši eglė vadinta Didžiąja.

Apie eglės atsiradimą pasakojama keletas legendų, perpintų istoriniais faktais. Žmonės sako, kad kažkada dar mažos eglaitės viršūnę prajodamas nukirto Napoleonas, todėl ji tokia keista ir išaugo. Profesorė ir žiniuonė Eugenija Šimkūnaitė dėl keistos formos eglę praminė Raganų šluota.

Raganų eglę rasite Vilkyškių miške netoli Vilkyškių miestelio (apie 2 km), krypties rodyklė link Raganų eglės yra prie kelio, vedančio link Šereiklaukio.


Konkurso „Atrask ir pažink Lietuvos saugomas teritorijas“ metu siūloma aplankyti nacionalinių ir regioninių parkų įdomesnes vietoves, gamtos bei kultūros paveldo objektus ir fotoaparatu juos užfiksuoti.

Kur nusifotografuoti? Vilkyškių miestelio centre yra kelias Pietų kryptimi su nuoroda „Šereitlaukis 8 km“. Už Vilkyškių ribos kairėn suka miško keliukas, kuriuo reikia vykti 1,5 km, kol kairėje pusėje pastebėsite medinį taką. Jis veda link Raganų eglės. Nusifotografuokite prie šio įspūdingo gamtos