Kaip rašo dienraštis "Lietuvos rytas", per porą šių metų mėnesių teisininkams už paslaugas ligoninė sumokėjo 60 tūkst. litų, per praėjusius metus – beveik 90 tūkst. litų.

Šių metų kovo mėnesį įkurta KKL - jungtinė. Ji atsirado sujungus Kauno Raudonojo kryžiaus ligoninę (KRKL) su Kauno 2-ąja klinikine ligonine.

2009-ųjų liepą sėdęs į tuometės KRKL vadovo kėdę, iš Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų atvykęs Kęstutis Mazurkevičius suskubo mažinti darbuotojų, tačiau šie teismuose sugebėjo įrodyti, kad jie atleisti neteisėtai.

Pernai advokatų kontorai "AAA Baltic Service Company" tuometė KRKL sumokėjo apie 65 tūkst. litų. Dar 23,5 tūkst. litų šiai kontorai sumokėta 2011-ųjų pradžioje. Dalis šių pinigų – tai ir bylinėjimosi su darbuotojais išlaidos.

Šiemet vasarį ligoninė paslaugų sutartį sudarė su advokatų profesine bendrija "Nordia Baublys & Partners". Jai kovo ir balandžio mėnesiais sumokėta 55 tūkst. litų. Kai KKL talkino profesionalūs advokatai, joje dirbo ir savų teisininkų.

"Išlaidos teisininkams - tai ne tik atlygis už ligoninės atstovavimą bylose su darbuotojais. Tai ir reorganizavimo procesas, ir viešieji pirkimai. Jiems mokame už visas teisines konsultacijas: darbo, komercinės, civilinės teisės", - dienraščiui sakė K.Mazurkevičius.

Jo teigimu, samdyti advokatų kontorą - pigiau nei išlaikyti savus teisininkus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)