VšĮ „Jūros šventė“ vadovas Remigijus Mockus „Klaipėdai“ sakė, jog šis pasikeitimas šventės programoje atsirado paskutinėmis dienomis ir jam pačiam buvo kiek netikėtas.

Pirmoji Jūros šventės diena simboliškai vadinama uosto diena. Didžioji dalis renginių bus dedikuota uostui, jūrai, jūreiviams. Penktadienio, liepos 23-iosios, pagrindinių renginių rėmėjas – Klaipėdos valstybinė jūrų uosto direkcija.

Vokietijoje populiarus senosios kartos atlikėjas U.Lindenbergas į Klaipėdą buvo kviečiamas šios kompanijos pageidavimu. Valstybinės jūrų uosto direkcijos pagrindiniai partneriai – vokiečiai, todėl Vokietijos populiariosios muzikos atstovo pasirodymas Jūros šventėje turėjo būti palankumo jiems ženklas. Be to, uostamiestis iki šiolei patrauklus nostalgiją Memeliui jaučiantiems vokiečiams, čia gausu vokiškosios kultūros pėdsakų.

„Liepos pradžioje paaiškėjo, kad dėl man neaiškių priežasčių U.Lindenbergas Jūros šventėje nekoncertuos“,- sakė R.Mockus. Jūrų uosto direkcija pasiūlė kitą vokiečių grupę „Comuflage“. Jūros šventės organizatorių pasiūlymus dėl kito atlikėjo penktadienio renginių rėmėjai žadėjo peržiūrėti tik tuo atveju, jeigu „Comuflage“ negalės į Klaipėdą atvykti. Paaiškėjus, kad taip ir yra, buvo pasirinkta vienos Vilniaus koncertinės agentūros pasiūlyta popgrupė „Boney M“.

Paklaustas, ar ši kadaise populiari grupė bus priimtina klaipėdiečiams, R.Mockus sakė, jog „Boney M“ puikiai atitiks šių metų šventės retro dvasią. Retro stiliaus nuotaika atsispindės ne tik miesto šventinėje puošyboje, ja alsuos ir daugelis renginių. Anot R.Mockaus, grupė „Boney M“ itin populiari buvo prieš 25 metus, o jos pasirodymas Jūros šventėje bus tarsi savotiškas atsigręžimas į praeitį, disko stiliaus muzikos, kurią jau galima vadinti retro, prisiminimas.