Pirmasis į finalą žengė šį sezoną sunkiai sustabdomas N. Djokovičius. Antroji planetos raketė iš Serbijos pusfinalio mače rezultatu 7:6 (7:4), 6:2, 6:7 (9:11), 6:3 įveikė dvyliktuoju skirstytą prancūzą Jo-Wilfriedą Tsonga ir pirmą kartą per karjerą pateko į Vimbldono turnyro finalą.

Ši pergalė taip pat reiškia, kad serbas pirmadienį ATP reitingo lentelėje iš pirmosios vietos išstums ispaną R. Nadalį. Pirmąja planetos rakete 24-erių metų N. Djokovičius taip pat bus paskelbtas pirmąsyk. Pernai Vimbldone jis pasitraukė būtent pusfinalyje.

Šį sezoną serbas jau laimėjo vieną „Didžiojo kirčio“ turnyrą, triumfavęs Australijos pirmenybėse. Prancūzijos čempionate jis pusfinalyje nusileido šveicarui Roger Federeriui, kurį Vimbldone eliminavo J. W. Tsonga.

„Didžiojo kirčio“ varžybų finale N. Djokovičius žais penktą kartą. Iki šiol jis dukart laimėjo „Australian Open“ turnyrą.

26-erių J. W. Tsonga Vimbldono pusfinalyje žaidė pirmą kartą.

Kitame pusfinalyje penktadienį triumfavo nugalėtojo titulą ginantis 25-erių R. Nadalis, 5:7, 6:2, 6:2, 6:4 nugalėjęs ketvirtąją raketę iš Škotijos 24-erių Andy Murray’ų.

13-ą kartą „Didžiojo kirčio“ turnyro finale žaisiantis R. Nadalis savo sąskaitoje jau turi 10 svarbiausių varžybų titulų. Vimbldone jis nugalėtoju tapo pernai ir 2008-ais metais (užpernai nedalyvavo), o finale grūmėsi ir 2006-2007-aisiais, tąsyk nusileisdamas R. Federeriui.

Šį sezoną ispanų vunderkindas triumfavo „Roland Garros“ kortuose, o Australijos čempionate pasitraukė ketvirtfinalyje.

A. Murray’us Vimbldono pusfinalio barjero neperkopė jau trečius metus iš eilės. Šį sezoną pusfinalyje jis pasitraukė ir Prancūzijos pirmenybės, o Australijoje tik finale nusileido N. Djokovičiui.

Vyrų vienetų varžybų nugalėtojui atiteks 2000 ATP reitingo taškų ir 1,1 mln. svarų sterlingų (apie 4,29 mln. litų) prizas.

Moterų vienetų turnyro finale kausis penktoji raketė iš Rusijos Marija Šarapova ir aštuntoji pagal skirstymą čekė Petra Kvitova.

Moterų vienetų varžybų nugalėtojai atiteks 2000 WTA reitingo taškų ir 1,1 mln. svarų sterlingų (apie 4,29 mln. litų) prizas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją