KT penktadienį priėmė nagrinėti Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo prašymą šiuo klausimu.

Prašyme teigiama, kad ginčijamas teisinis reguliavimas suteikia subjektams, vykdantiems priverstinį transporto priemonių nuvežimą ir saugojimą, teisę negrąžinti transporto priemonių, kol nebus atlygintos su šia veikla susijusios išlaidos. Taip esą ribojamos transporto priemonės savininko nuosavybės teisės.

„Ūkio subjektų interesas gauti išlaidų atlyginimą nėra viešasis interesas ar ta konstitucinė vertybė, kurios gynimas pateisintų kitos konstitucinės vertybės - teisės į nuosavybę - ribojimą. Šis interesas negali būti ginamas labiau nei savininko interesas atgauti jam nuosavybės teise priklausantį daiktą. Todėl ginčijamas teisinis reguliavimas neleidžia išlaikyti pusiausvyros tarp siekiamo tikslo ir nustatomų ribojimų“, - teigia sostinės teismas.

Jis nagrinėjo civilinę bylą, kurioje savivaldybės įmonė Susisiekimo paslaugos prašo priteisti iš pilietės 5345 litus už priverstinį automobilio nuvežimą ir saugojimą. Ieškinyje nurodoma, kad atsakovės automobilis stovėjo ant šaligatvio, dėl to buvo pažeistos Kelių eismo taisyklės ir policijos pareigūnas davė nurodymą Susisiekimo paslaugų darbuotojui priverstinai nuvežti automobilį.

Automobilis aikštelėje buvo saugomas beveik metus – nuo 2009 metų gruodžio iki 2010 metų lapkričio. Atsakovė teigė, kad savivaldybės bendrovė atsisakė atiduoti jai automobilį ir reikalavo iš karto apmokėti automobilio nuvežimo ir saugojimo išlaidas.

Priėmus šį prašymą nagrinėjimo KT nagrinėjimo laukia 176 prašymai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją