Anot jo, seniau buvo sakoma, kad nėra gerai avėti avalynę lygiu padu, neišformuotu kulnu, o plokščiapadystė laikyta liga. Laikui bėgant, keičiasi požiūris į viską, tačiau joks geras batas neištaisys blogos kojos ir avalynė galiausiai įgaus nešiotojo pėdos formą.

"Jeigu koja deformuota, patarčiau rinktis “teisingą” batą - išformuotą, užfiksuota užkulne, pakeltu pado skliautu, plačiu priekiu, kad nebūtų suspaudžiami pirštai. Avint tokią avalynę koja yra šiek tiek pakelta, atpalaiduojami pėdos raiščiai, Achilo sausgyslė. Geriausia avalynės pakulnė - per degtukų dėžutę, t.y. 2-3 cm. Remiantis šiais kriterijais, išeina, kad sveikiausia avalynė - sportiniai bateliai", - sakė gydytojas.

Anot jo, sveikieji gali nešioti kokią tik nori avalynę. Dažniausiai jie patys pajunta, kad kažkas negerai: nepatogu nešioti, skauda, trina.

"Be to, priklauso dar ir nuo to, kiek dažnai ir kur ketinate su perkamais batais vaikščioti - ar jie bus skirti ilgam ėjimui kelionėje, o gal tik vienam perėjimui Gedimino prospektu? Atsiradus nusiskundimams ar problemoms patarčiau nebijoti pasikonsultuoti su ortopedinės avalynės specialistais arba užsukti profilaktiniam patikrinimui pas ortopedą traumatologą", - patarė T. Sveikata.