Tarp vietos gyventojų gėlių auginimu pagarsėjusi Carolyn Bourne 29 metų britei Heidi Withers patarė nedelsiant užsirašyti į mergaičių mokyklą ir atsikratyti „blogų manierų“, rašo „The Daily Mail“.

Tai, o ir daug daugiau pastabų bei priekaištų, ji Heidei parašė elektroniniu paštu. Laišką H. Withers sužadėtinio pamotė merginai išsiuntė po to, kai įsimylėjėlių porelė praleido savaitgalį jai priklausančiame pusę milijono svarų sterlingų (apie 1,9 mln. Lt) kainuojančiame penkių miegamųjų name Devone, Jungtinėje Karalystėje.

Elektroninis laiškas turėjo būti asmeninis piktosios anytos pasisakymas, tačiau laiško turinio šokiruota H. Withers, dirbanti vienoje Londono įdarbinimo firmų, jį persiuntė keliems savo draugams. Nustebę ir šokiruoti, draugai laišką persiuntė kitiems savo draugams – taip ratas įsisuko...

Šis laiškas jau patalpintas daugelyje tinklalapių ir jau sulaukė tūkstančių komentarų apie „velnio neštą ir pamestą anytą“.

Ponia C. Bourne - Heidės sužadėtinio Freddie‘io pamotė, kuriai priklauso gėlių auginimo firma „Whetman Pinks“ ir mažiausiai 30 pramoninių šiltnamių, laiške įvardija kelias „pasibaisėtino“ būsimosios marčios elgesio pavyzdžius.

Ponios C. Bourne patarimai, kaip dera elgtis išsilavinusiai merginai:

***
Pats laikas, kad kas nors tau paaiškintų, kas yra geros manieros. Tu net nežinai, kas tai yra, ir man nuoširdžiai tavęs gaila.

Freddie‘io nelaimei, jis tave įsimylėjo. Freddie‘s nebūtų Freddie‘s – atverti jam akis ar bent jau paskatinti pamąstyti, kaip jis galėtų tau padėti, praktiškai neįmanoma. Galbūt suprasi, ką tau noriu pasakyti. Bent jau labai tikiuosi.

Jeigu nori, kad Bourne šeima tave pripažintų ir priimtų kaip visateisę narę, patariu nedelsiant kreiptis pagalbos į specialistus. Aplinkui pilna specializuotų mokyklų mergaitėms, kuriose mokoma gerų manierų.

Prašau savo pačios labui, Freddie‘o labui ir vardan tavo ateities Bourne šeimoje, kuo greičiau DARYK KĄ NORS.

Štai keli tavo pasibaisėtino elgesio pavyzdžiai:

· Kai svečiuojiesi pas ką nors namuose, neaiškink, ką valgysi ir ko nevalgysi – nebent esi alergiška konkrečiam maisto produktui. Neprasižiok, kad norėtum dar valgio. Nepradėk valgyti pirmiau kitų. Nesidėk antros porcijos, kol to nepasiūlė šeimininkė.

· Kai vieši pas kitus žmones, nesivartyk lovoje iki pietų namuose, kur visi įpratę anksti keltis – nusižengi namų taisyklėms.

· Niekada neįžeisk šeimos, į kurią ketini įsilieti, ypač viešumoje. Gal tau tai pasirodė paprasčiausias pokštas, tačiau reakcija kavinėje priminė šoką, o ne smagų juoką.

· Turėjai man ranka parašyti atviruką. Po apsilankymo mano namuose iš tavęs negavau jokios raštiškos padėkos.

· Tu nuolat reikalauji dėmesio. Manau, kad sau turėtum užduoti klausimą - kodėl?

· Niekas nekelia vestuvių pilyje, jei pilies neturi. Tai tuščias, iš garsenybių nusižiūrėtas elgesys.

Suprantu, kad tavo tėvai neturi lėšų prisidėti prie tavo vestuvių. (Tai nieko blogo, išskyrus tai, kad dažniausiai tėvai savo dukrų vestuvėms turi santaupų).

Tokiu atveju, būtų kilnu apriboti savo poreikius ir rengti vestuves pagal išgales.

***
Balsuoti galima iki liepos 5 d.

Tuo tarpu Heidės mama Sylvia, medicinos sesuo, ir tėvas Alanas gyvena kartu su dviem Jorkšyro terjerais penkių miegamųjų kotedže (už ~1,7 mln. Lt) Ayltono kaime ir turi pusę akro žemės.

„Tai puiki šeima, Heidi nuostabi mergina. Jie labai malonūs ir paprasti žmonės. Nesuprantu, kodėl sužadėtinio pamotė kišasi į jų reikalus“, - stebėjosi vienas šeimos kaimynas.

Trečiadienio vakarą Freddie‘s, kuriam priklauso dviračių parduotuvė internete „Capital Cycles“, situaciją komentuoti atsisakė. Į žurnalistų klausimus atsakyti nepanoro ir pati piktoji pamotė.

„Žinome, kas nutiko. Žinau, kad pasakysiu labai banalią ir nuvalkiotą frazę, tačiau - jokių komentarų. Nekalbėsiu nei aš, nei mano žmona“, - sakė C. Bourne vyras Edwardas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)