Mergelės ženklo vaiko asmenybė

Tipiška Mergelė siekia tobulumo viskame, ką daro. Mergelės ženklo vaikai dažnai yra produktyvūs, pastabūs, greiti, lankstūs. Dažniausiai vardijamos šio ženklo savybės – švarumas ir tvarkingumas, nors tai ne visuomet yra tiesa ir kartais vaikas gali mėgti „organizuotą chaosą“. Kai kurie Mergelių ženklo vaikai pasižymi didesnėmis intelektinėmis galimybėmis nei kiti ir gali būti apibūdinami kaip ramūs, diplomatiški, mandagūs ir santūrūs.

Daugelis Mergelių labai jautriai reaguoja į su kūnu susijusius dalykus, jie jautriai reaguos į komentarus, susijusius su svorio priaugimu ar akne. Daugelis vaikų atsargiai elgiasi su pinigais ir pasilieka dalį kišenpinigių ateičiai. Po šiuo ženklu gimę vaikai dažnai vadinami perfekcionistais, jiems gali būti svarbu tvarka gyvenime. Tipiškas Mergelės ženklo atstovas gali būti pedantiškas.

Kaip auklėti Mergelės ženklo vaiką

Kai kurie Mergelės ženklo vaikai pasižymi alkiu žinioms ir gali bandyti tėvų kantrybę nuolatiniais klausimais, iš kur ir kodėl viskas atsirado. Kai kurie yra tokie smalsūs, kad peržengia kitų žmonių privatumo ribas, taigi tėvai turi užtikrinti, kad jie nenugirstų asmeninių pokalbių ar apkalbų. Daugelis jų gali būti kiek nervingi, jiems reikia konstruktyvios veiklos, kad išvaikytų nuobodulį. Potenciali problema, apie kurią turi žinoti tėvai, yra polinkis į nerimą ir įtampas. Paprastos atsipalaidavimo technikos puikiai nuramins vaiką.

Mergelės pasižymi sveiku protu ir kritiniu mąstymu, o tai padeda pasiekti gerų rezultatų mokykloje. Daugeliui Mergelių patinka knygos, rašymas ir skaitymas. Jie labai darbštūs, neretai gali pasirodyti mokytojų numylėtiniai, tačiau iš tikro jiems paprasčiausiai patinka būti užsiėmusiems. Šis ženklas neretai siejamas su drovumu; tai gali būti painiojama su uždarumu, taigi tėvams reikia skatinti vaikų bendravimą tam, kad jie galėtų susirasti draugų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)