Iki šiol moksleiviai, pageidaujantys tokio dokumento, galėjo jį gauti tik A.Ramanausko-Vanago gimnazijoje, turinčioje kelių dešimtmečių vairavimo mokymo patirtį. Vienas motyvų, kodėl gimnazijose norima mokyti ir vairavimo, - didesnis jų patrauklumas moksleiviams, kurie esą mieliau renkasi tą mokyklą, kurioje gali gauti vairuotojo pažymėjimą. Svarbu ir tai, kad gimnazijoje vairavimo mokymas kainuoja gerokai pigiau: pavyzdžiui, A.Ramanausko-Vanago gimnazijoje moksleiviui reikia sumokėti tik 50 Lt pradinį įnašą ir už degalus, o privačioje vairavimo mokykloje mokslai atsieina daugiau kaip 1000 Lt.

Dėl gimnazijų iniciatyvos ėmė nerimauti verslininkai, investavę tūkstančius litų į vairavimo mokyklų steigimą. Jie tikina, jog taip iš esmės iškreipiamos konkurencijos sąlygos, galbūt neracionaliai ir ne pagal paskirtį naudojamos mokinio krepšelio lėšos, neužtikrinama vairavimo mokymo kontrolė.

Prašydama atlikti tyrimą dėl vairavimo kursų ugdymo įstaigose organizavimo pagrįstumo ir teisėtumo, Lietuvos vairuotojų mokymo ir kvalifikacijos kėlimo mokyklų asociacija kreipėsi į Konkurencijos tarybą, Švietimo ir mokslo, Susisiekimo ministerijas, Valstybinę kelių transporto inspekciją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją