Į varžybas – su mažyliu vežimėlyje

Vienoje bėgimo šventėje sutikta garsi bėgikė, dabar vaikus treniruojanti Irina Krokoviak, simbolinius du kilometrus įveikė stumdama vežimėlį. Jos sūneliui Danilai, kuris liepos pabaigoje švęs metukų gimtadienį, tai – ne pirmosios varžybos. Mažylis jau turi simbolinį medalį, kurį gavo būdamas vos dviejų mėnesių. Pernai I.Krokoviak dalyvavo Vilniaus maratono metu surengtoje akcijoje „Aš ir mano šeima“. Tėvai su mažyliais vežimėliuose, įveikę maždaug kilometro trasą, buvo apdovanoti atminimo medaliais ir rėmėjų dovanomis.

„Pirmąjį medalį įklijavome į knygutę, kurioje rašome visus Danilos pasiekimus. Ir aš, ir vyras norėtumėme, kad sūnus sportuotų. Aišku, laikas parodys, kaip jam seksis, bet jau dabar pastebiu, kad jis yra labai judrus vaikas, pyksta, kai pasodinu į vežimėlį, nori pats bėgti“, – pasakojo I.Krokoviak.

Šaltuoju metų laiku – maniežas, vasarą – stadionas – mažajam Danilai yra įprasta aplinka. Moteris sūnų pasiima į treniruotes, kurios vyksta du kartus per dieną – ryte ir vakare. Ji spėja ne tik treniruoti vaikus, bet randa laiko ir sau. I.Krokoviak dabar sportuoja savo malonumui, tačiau, net ir gimus sūneliui, bėgimo neapleido.

„Man ir nėštumas, ir gimdymas praėjo kaip viena diena. Būna, moterys skundžiasi, kad sunku, bet aš to nepatyriau. Su didžiuoju sportu jau atsisveikinau, bet noras bėgioti niekur nedingo. Kai labai nori, viskam gali rasti laiko, vaikas tikrai netrukdo. Atvirkščiai, smagu, kai gali leisti laiką kartu“, – kalbėjo sportininkė.

Jeigu neiškils nenumatytų kliūčių, ji ir šiemet dalyvaus Vilniaus maratono metu organizuojamame tėvelių su vaikais vežimėliuose bėgime. Tiesa, šį kartą distanciją gali tekti įveikti lėčiau.

„Danila jau išmoko vaikščioti, todėl nebelabai nori sėdėti vežimėlyje. Jeigu sugalvos, kad nori pats jį pastumti, trasoje galime užtrukti“, – nusijuokė Irina.

Sportuojančios mamos – energingesnės

Kol mama bėga, vežimėlyje nenori sėdėti ir Dangiros Grigienės trejų metukų dukrelė Gustė. Ji veržiasi pati bėgti koja kojon su mama. Vyresnėlė, devynerių Greta, savarankiškai skuodžia su kitais bėgimo dalyviais. Bėgančios ir stumančios vežimėlį mamos tempas jai – per lėtas.

„Treniruoju lengvaatlečius, todėl mergaitės nuo mažens vaikšto su manimi kartu į darbą. Neverčiu jų eiti kartu, pačios prašo. Mažesnioji, jeigu nesivežu į treniruotes, net verkia. Jai smagu stebėti kitus vaikus, o dabar ir pati jau nori bėgioti“, – pasakojo D.Grigienė.

Dukros netrukdo moteriai ne tik dirbti, bet ir pačiai pasportuoti. Ji įsitikinusi, kad reikia tik noro, o galimybių tai padaryti visuomet atsiras.

„Iš savo patirties galiu pasakyti, kad vaikams patinka, kai jų mamos sportuoja. Jos turi ne tik daugiau energijos, yra linksmesnės, geriau nusiteikusios, bet ir moka sugalvoti įdomių žaidimų. Vaikams patinka judėti, o kai tai gali daryti su mamomis – jie auga linksmi ir sveiki“, – įsitikinusi ji.

****
Primename, kad šiemet Tarptautinio Vilniaus maratono metu ir vėl vyks smagi akcija tėveliams ir vaikams „Aš ir mano šeima“. Tėčiai ir mamos, draugiškai, nesivaržydami ir neskubėdami, kartu su savo atžalomis vežimėliuose įveikę simbolinę kilometro trasą, gaus atminimo medalius ir „Hipp“ dovanas. Registruokitės jau dabar ir rugsėjo 11 dieną aktyviai praleiskite laiką su šeima!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją