Konkurse, skirtame programavimu besidomintiems studentams, Lietuvos atstovų kūrinys buvo įvertintas už meniškai perteiktą idėją naudojant moderniausiomis programavimo technologijomis.

Antrus metus iš eilės korporacijos “Microsoft” organizuojamas konkursas “Imagine Cup 2004”, šiemet buvo suskirstytas į keturis pogrupius – programinės įrangos kūrimo, idėjos perteikimo, trumpametražio filmo bei algoritmo pogrupį. Iš viso finaliniame “Imagine Cup 2004” turnyre Brazilijoje dalyvavo 150 atstovų iš 40 šalių. Bendras prizinis fondas siekė 87 tūkst. JAV dolerių.

Lietuvių studentų komanda “Nesnausk!” su trimatės grafikos animuotu darbu “The Fly” (Musė) dalyvavo idėjos perteikimo (angl. rendering) pogrupyje. Šio pogrupio kūriniams buvo keliamas reikalavimas meniškai perteikti idėją naudojantis naujausiomis programavimo technologijomis.

Kauno technologijos universiteto studentai Paulius Liekis ir Aras Pranckevičius konkursui pateikė trijų minučių filmą, kuriame musė ir jos aplinka vaizduojama stambiu planu. Filmo metu musės kūnas yra artinamas, kol jame pradeda ryškėti kita aplinka, kurioje gyvena mažesnė musė.

Įveikę atrankinį etapą, lietuviai toliau varžėsi su keturiomis komandomis iš Belgijos, Kinijos, Kolumbijos ir Vietnamo. Konkurso finale Brazilijoje KTU studentai nusileido Kinijos programuotojų komandai, sukūrusiai dialoginės (ang. interactive) animacijos darbą “The Legend Of the Dragon” (Drakono legenda), perteikiantį kovos dėl turtų ir galios idėją.

Trečioji vieta atiteko Belgijos komandai. Laimėję antrąją vietą ir 4 tūkst. JAV dolerių piniginę premiją KTU studentai į Lietuvą grįžta liepos 9 d. (penktadienį).

“Šie studentai - ateities technologijų lyderiai. Jų novatoriški kūriniai rodo didžiulį potencialą keisti pasaulį ir įkvėpti žmones,” – įteikdamas apdovanojimus prizininkams teigė S. “Soma” Somasegaris (S. Somasegar), korporacijos “Microsoft” Technologijų vystymo padalinio viceprezidentas.

Tarptautinio konkurso “Imagine Cup” tikslas – sudaryti sąlygas studentams realizuoti savo idėjas. Šiemet konkurse dalyvavo daugiau negu 10 tūkst. programavimu besidominčių studentų iš 90 šalių.

Kitais metais “Imagine Cup” vyks Japonijos Jokohamos mieste ir bus išplėstas papildomais pogrupiais, kuriuose studentais bus raginami išnaudoti daugiau galimybių, kurias kurybiškumui teikia technologijos. “Microsoft” tikisi, kad 2005 m. konkurse dalyvaus maždaug 50 tūkst. programuotojų, tarp jų ir daugiau komandų iš Lietuvos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją