Paskaitas skaitys ir seminarus ves žymūs viduramžių filosofijos, etikos bei antropologijos tyrėjai prof. dr. Vincenzo Benetollo (Bolonija, Italija), prof. dr. Catherine Kavanagh (Limerick, Airija), prof. dr. John Knasas (Hiustonas, JAV), prof. dr. Rudolf Larenz (Helsinkis, Suomija). Paskaitos ir seminarai vyks anglų bei lotynų kalbomis su sinchroniniu vertimu į lietuvių kalbą.

Seminarų metu studentai ne tik susipažįsta su originaliais Tomo Akviniečio tekstais lotynų-anglų-lietuvių kalbomis ir jų šiuolaikiniais komentarais, bet ir aktyviai dalyvauja diskusijose, vertinant žmogaus poelgių moralumą, gvildenant politikos, teisės bei dorovinių nuostatų taikymą viešajame valstybės gyvenime.

Kasdien prieš paskaitas tėvai dominikonai praveda Šv. Mišias, kuriose studentai skaito skaitinius, gieda. Mokyklos tikslas yra ne tik perteikti žinias, bet ir ugdyti komunikacinius įgūdžius, skiepyti dorovines nuostatas ir tolerantišką požiūrį į europinę kultūrą.

Mokyklos metu, liepos 2 dieną įvyks tarptautinė mokslinė konferencija Klasikiniai ir šiuolaikiniai tomizmo tyrimai ir jų aktualumas.

(Pokalbis su mokyklos organizatore Mykolo Romerio universiteto Humanitarinių mokslų instituto direktore profesore dr. Dalia Marija Stančiene).

Ruošiatės į šią mokyklą? Norite pasidalinti įspūdžiais su kitais skaitytojais? Norite pasidalinti nuotraukomis ar vaizdo įrašais? Siųskite įspūdžius el.pašto adresu pilieciai@delfi.lt arba kelkite į mūsų sistemą čia. Vaizdo įrašus kelkite čia, o nuotraukas siųskite el.pašto adresu renginiai@delfi.lt (nuotraukos pavadinime nurodykite renginio vietą ir pavadinimą bei Jūsų vardą be lietuviškų raidžių)! Visas Piliečių nuotraukas iš renginių galite pamatyti čia.