Spėjimus vertė aukštyn kojomis

Jei Bydgoščiuje rungtyniaujančios Europos čempionato dalyvės pateikė keletą staigmenų, tai Katovicuose sekmadienį kovas užbaigusios F grupės komandos visiškai sujaukė ekspertų spėliones.

Pergalės prieš Čekijos ekipą atveju, lietuvės triumfuotų E grupės turnyre, o ketvirtfinalyje jų lauktų ketvirtą vietą F pogrupyje užėmusios kroatės.

Jei Lietuvos rinktinė pirmadienį patirtų nesėkmę, smuktelėtų į antrą poziciją ir kitame etape kautųsi su čempionių titulą ginančiomis prancūzėmis.

Kroatijos (2 įskaitinės pergalės/3 pralaimėjimai) ir Prancūzijos (3/2) komandos Katovicuose į priekį praleido sensacingai rungtyniaujančią Juodkalnijos (5/0) rinktinę ir Latvijos (3/2) krepšininkes, tuo tarpu prie žemyno moterų krepšinio elito priskiriama Ispanija (2/3) bei pirmenybių šeimininkė Lenkija (0/5) liko už atkrintamųjų varžybų borto.

Kroates taip pat laiko pavojingomis

Anksčiau DELFI prisipažinęs, kad labiausiai ketvirtfinalyje norėtų išvengti Prancūzijos krepšininkių, A. Paulauskas dabar į bet kokias scenarijų dėliones numoja ranka.

„Šis čempionatas jau parodė, kad pavojingiausios gali būti komandos, iš kurių niekas nieko nesitikėjo“, - sakė treneris.

Anot jo, paskutinėse antrojo etapo rungtynėse lietuvės (4/0) paprasčiausiai sieks dar vienos pergalės, o ne mėgins užimti kurią nors poziciją turnyrinėje lentelėje.

„Mums kiekvienos rungtynės svarbios, o svarbiausios yra tos, kurias žaidi šiandien“, - pažymėjo A. Paulauskas.

Snaiperių komanda

2010 metų planetos vicečempionė Čekijos ekipa (3/1) iki praėjusio šeštadienio ir Europos pirmenybėse skynė vien pergales. Bet atlaikyti vidutiniškai 40 proc. taiklumu iš tolimų distancijų atakuojančių čekių tritaškių škvalą pavyko permainingai rungtyniaujančioms rusėms, pranokusiems būsimas lietuvių oponentes 69:55.

„Mače su Rusija čekės mane nuvylė. Turbūt jų stovykloje dabar yra šioks toks sąmyšis, todėl šiandien jos stengsis kovoti tik dėl pergalės. Tad rungtynės turėtų būti geros“, - prognozavo A. Paulauskas.

Žūtbūt laimėti čekes verčia ir turnyrinė padėtis: patyrusios nesėkmę jos gali nukristi net į ketvirtą E grupės vietą.

Nors Čekijos komanda į Lenkiją neatsivežė poilsio paprašiusios geriausios praėjusių metų žemyno krepšininkės – gynėjos Hanos Horakovos, ryškių asmenybių šioje ekipoje netrūksta.

Trenerio Luboro Blažeko nurodymų klauso tokios Europoje itin vertinamos žaidėjos kaip puolėjos Eva Vitečkova ar Jana Vesela, o sunkiausiomis akimirkomis komandą į priekį stumia jaunojo talento Katerinos Elhotovos tolimi šūviai.

21-erių Prahos USK klubo gynėja Lenkijoje varžovių krepšį nuo tritaškio linijos atakuoja 52 proc. taiklumu ir per mačą vidutiniškai renka po 15,6 taško. Rezultatyviau šiose pirmenybėse iki šiol rungtyniavo tik juodkalnietė Iva Perovanovič (19 tšk.) ir graikė Dimitra Kalentzou (16 tšk.).

„Bent dešimt, o gal ir visos dvylika čekių žaidėjų yra pavojingos – bet kuri gali įmesti lemiamą metimą, todėl visas reikia dengti. Jos žaidžia aštriai, kovingai, nepasiduoda. Nereikia jų bijoti, bet įvertinti čekes būtina“, - kalbėjo A. Paulauskas.

„Čekės turi daug taiklių ir dažnai krepšį iš tolimesnių distancijų atakuojančių krepšininkių, todėl turėsime gaudyti jas prie tritaškio linijos. Reikės prižiūrėti ir kitų komandos draugių dengiamas žaidėjas bei ateiti viena kitai į pagalbą“, - pridėjo Lietuvos rinktinės gynėja Marina Solopova.

Iki šiol Lietuvos ir Čekijos komandos Europos čempionatuose buvo susitikusios dešimt kartų – lietuvėms pavyko laimėti tik trissyk.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją