Iž pradžių Kinijos rinktinė prašė rungtynes paankstinti – vietoj planuotos 17 val. perkelti į 16 val. Organizatoriai sutiko su jų noru.

Kinai taip pat reikalavo, kad rungtynės nebūtų įrašomos, bei, kad jose nebūtų atstovų ir skautų iš kitų čempionatui besiruošiančių rinktinių, kadangi norėjo išlaikyti savo žaidimo subtilybes paslaptyje. Anot kauniečių, visi jų norai buvo patenkinti.

Tačiau rungtynių dieną organizatorius papiktino įžūlus svečių elgesys. Jie į rungtynes vėlavo net pusantros valandos. Atvykę jie aiškinosi esą labai nuvargę po kelionės iš Vilniaus į Šakius ir norintys pavalgyti.

Rungtynėms startavus, prasidėjo ir jų apeliacijos į teisėjus, kurie dirbo pagal tarptautines FIBA taisykles. Po sužaistų penkiu minučių, „LKKA-Atleto“ komandai pirmaujant 14:8, Kinijos treneriai buvo itin nepatenkinti teisėjui užfiksavus žingsnius ir jau buvo pasiruošę pasitraukti iš rungtynių.

Vis dėlto po kelių minučių diskusijų komandos vėl pratęsė kovą. Antrajame kėlinyje likus žaisti 2 min. ir 40 sekundžių iki ilgosios pertraukos, teisėjai Kinijos komandos žaidėjui užfiksavo dvigubo varymo klaidą. Po šio švilpuko itin audringai sureagavo vienas is Kinijos delegacijos trenerių, kuris buvo nubaustas technine pražanga.

Tada vyriausias komandos treneris susikvietė visus žaidėjus ir atsisakė rungtyniauti toliau. Teisėjai nutraukė rungtynes ir pergalę įskaitė Kauno komandai, kuri iki šio incidento pirmavo rezultatu 44:38.

„LKKA-Atleto“ vadovybė ir rungtyniu organizatoriai norėtų atsiprašyti visų Šakiuose susirinkusių žiūrovų, rašoma kauniečių laiške.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją