„Manome, kad tai būtų efektyvi priemonė kovoti su vairuotojais, piktybiškai daug kartų pažeidinėjančiais kelių eismo taisykles“, - sakė susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

Posėdyje sutarta artimiausiu metu parengti metodiką, kaip funkcionuotų baudos balų sistema, jei ją būtų nutarta grąžinti.

Pagal iki 2008 m. galiojusią tvarką per metus už padarytus pažeidimus surinkus 10 baudos balų žmogui būdavo atimama teisė vairuoti automobilį 12 mėnesių.

Policijos departamento siūlymu, kiekvienam vairuotojui, turinčiam daugiau kaip dviejų metų vairavimo stažą, metams būtų galima skirti 10 balų, o pradedančiajam vairuotojui - 5 balus. Padarius pažeidimą, už kurį kodekse numatytas teisės vairuoti atėmimas, iš vairuotojo būtų atimami 3 balai, už kitus - po 2 ar 1 balą. Per metus praradus turimus balus, vairuotojui būtų atimama teisė vairuoti 12 mėnesių.

Valstybinės eismo saugumo komisijos posėdyje taip pat buvo svarstomas dar vienas Policijos departamento siūlymas - pradedantiems vairuotojams, taip pat vairuotojams iki 21 metų amžiaus, riboti B kategorijos vairuojamos transporto priemonės galingumą, t.y. neleisti vairuoti transporto priemones, kurių galia yra didesnė kaip 70 kW. Taip pat buvo siūloma pradedantiems vairuotojams uždrausti vežti keleivius, kuriems nėra sukakę 21 metų, išskyrus šeimos narius. Vis dėlto pastarasis pasiūlymas nesulaukė komisijos narių palaikymo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją