Monodietų pliusai ir miunsai

Iškrovos monodietų galima laikytis kartą per savaitę ar kartą per mėnesį. Dažniau nerekomenduojama, nes galite sau pakenkti ir dar greičiau atgauti buvusį svorį, nei jo netekote.

Nepamirškite, kad kaip ir kitoms dietoms, mondietai reikia ruoštis – nuolat mažinti suvalgomo maisto kiekį, pereiti prie lengvesnių produktų ir taip pat palaipsniui grįžti prie normalaus maitinimosi po mondietos.

Ryžių dieta

Populiariausia iš visų dietų – ryžių monodieta. Ryžiai ne tik skanūs ir maistingi, bet ir puikūs absorbentai, padedantys pašalinti iš organizmo druskas, šlakus ir kitas kenksmingas medžiagas. Taigi laikydamosi ryžių dietos ne tik sulieknėsite, bet ir išvalysite organizmą. Geriausiai valgyt nešlifuotus ryžius, nes juose daugiau vitaminų ir maistingų medžiagų. Toms, kurios dažnai laikosi ryžių dietos, medikai pataria vartoti kalio preparatų, kad organizmui nepritrūktų šio elemento.

Ryžių dieta labai paprasta – reikia vienodais laiko tarpais valgyti nedideles porcijas ryžių. Vienas iš veiksmingiausių variantų – per dieną suvalgyti stiklinę virtų ryžių, užgeriant juos obuolių sultimis. Naujokėms leidžiama tą dieną suvalgyti netgi du ar tris nedidelius obuolius. Jei ekstremalus pasiūlymas ne prie širdies, įberkite į ryžius druskos, įdėkite garuose virtų daržovių ar liesos mėsos.

Grikių dieta

Kaip sulieknėti, valgant grikius? Labai lengva. Per tris dienas reikia suvalgyti po nedidelį puodą grikių košės. Košę išsivirkite iš vakaro. Užpilkite nuplautas kruopas verdančiu vandeniu (dviem stiklinėms kruopų reikia maždaug pusės litro vandens) ir pavirkite ant kaitrios liepsnos penkias minutes. Paskui puodą užklokite ir palikite nakčiai.

Pusvalandį prieš pusryčius išgerkite stiklinę šilto vandens. Padalinkite turimą košę šį keturias dalis. Vieną dalį užpilkite šviežiomis morkų ar pomidorų sultimis ir suvalgykite pusryčiams. Po trijų – keturių valandų suvalgykite antrą ketvirtį ir užgerkite moliūgų arba kopūstų sultimis. Likusius du ketvirčius suvalgykite per vakarą. Galima gerti vandenį, arbatą be cukraus arba kefyrą. Paskutinę stiklinę kefyro galima išgerti 40 minučių iki miego. Po trijų dienų būsite kaip nendrės.

Kefyro dieta

Kefyro dieta – tikras išbandymas, todėl geriau kartą per savaitę daryti iškrovos dieną su kefyru. Per 5 – 6 kartus reikia išgerti pusantro litro kefyro. Galima įsipjaustyti vaisių ar daržovių, tik ne daugiau 500 g per dieną.

Šokolado dieta

Šokolado monodieta turi du neginčijamus pliusus. Pirma, tris dienas galima ramia sąžine valgyti mėgstamą produktą. Antra, šokoladas ir kava tokie kaloringi, kad praktiškai nejausite alkio.

Pusryčiai. Pusė 100 g. kartaus juodojo šokolado plytelės, puodelis kavos su nugriebtu pienu, be cukraus. Antri pusryčiai. Juoda kava be cukraus su liesu pienu.

Pietūs. Šokoladas (pusė 100 g plytelės) ir puodelis juodos kavos su nugriebtu pienu.

Pavakariai. Kavos puodelis su pienu, ketvirtis 100 g šokolado plytelės.
Vakarienė. Puodelis kavos su pienu, ketvirtis 100 g šokolado plytelės.
Po tokių desertinių dienų šokolado ilgai nesinorės.

Agurkų dieta

Agurkų monodieta valo žarnyną, šalina iš organizmo šlakus ir stimuliuoja medžiagų apykaitą.

Agurkai taip pat varo šlapimą, tad nebeliks patinimų, paburkimų. Agurkų dietos dienomis per pusryčius, pietus ir vakarienę suvalgykite salotas iš dviejų agurkų su grietine ir žalumynais. Galima įberti druskos ir pipirų, suvalgyti riekelę juodos duonos. Paskui galite išgerti puodelį arbatos ar kavos. Nepamirškite, kad iš agurkų galite pasidaryti kaukę veidui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją