Iškilmingą apdovanojimų ceremoniją tiesiogiai transliuos TV3 televizija.
„Per ilgai rinkome jaunuosius talentus, dabar atėjo laikas duoti sceną tikriems profesionalams“, - sakė TV3 programų direktorius Jurgis Jefremovas.

„Mes tikimės muzikantų bendruomenės palaikymo. Norime, kad nesijaustume klounais atėję į kažkieno kito šventę“, - sakė M.Mikutavičius.

Kol kas nėra žinoma jos surengimo vieta, tačiau organizatoriai žada pompastišką šou. „Mačiau „Grammy“, buvo nuobodu, mes padarysime geriau“, - griežtų pasisakymų negailėjo S.Urbonavičius, - „Ačiū, Europos krepšinio čempionatui, dėl kurio dideliems šou projektams ir koncertams skirtų erdvių padaugėjo. Šiuo metu yra intensyviai deramasi su geriausiomis salėmis, dėl sąlygų surengti ceremoniją“.

„Bičiuliai, laikas baigti su muzikine krize ir imtis labai ryžtingų priemonių. Turime organizuoti tokį renginį, kad apie mus kalbėtų ne tik kaip apie krepšinio šalį. Turime talentų, kurie pasimetę tarp mažyčių festivalių, baliukų ir koncertų. Jiems reikia parodyti kelią į didžiąją sceną“, - sakė dainininkas Algirdas Kaušpėdas.

Paskutiniai muzikos apdovanojimai Lietuvoje vyko 2008 metais - tai buvo radijo stoties „Radiocentras“ rengiama ceremonija. Kitų prestižiniais kažkada buvusių muzikos apdovanojimų “Bravo” nebeliko dar anksčiau – 2006 metais.

Anot S.Urbonavičiaus, kalbos apie tai, kad Lietuvai reikia muzikos apdovanojimų sklandė jau kelerius metus, tačiau žodis kūną įgijo tik prieš pusmetį, kai prodiuseriai Rolandas Skaisgirys ir Saulius Urbonavičius-Samas, dainininkas Marijus Mikutavičius, muzikos grupių vadybininkai ir renginių organizatoriai Gytis Jagminas ir Martynas Tyla susibūrė į iniciatyvinę grupę ir ėmėsi rimtai svarstyti apdovanojimų surengimo galimybę. Prie penkių žmonių prisijungė ir dainininkai Algirdas Kaušpėdas bei Gabrielius Liaudanskas-Svaras. Taip gimė M.A.M.A., kuri, anot jos rengėjų, reikalinga visiems. „Net muzikantams reikia mamos“, - šmaikštavo jie.

„Muzikos apdovanojimai, kurių buvome netekę net keletą metų, iš tiesų yra spyris į užpakalį kažką daryti, rodyti, jausti pasitenkinimą savo veikla. Internetas atima iš kūrėjo vidinį pasitenkinimą, nes viskas nuplaunama mp3“, - apie apdovanojimų svarbą muzikantams teigė Svaras.

Jis tikino, kad jo misija tarp septynių apdovanojimų rengėjų - rūpintis tuo, kad į nominantus būtų įtraukiama kuo daugiau alternatyvios muzikos bei jaunų kūrėjų, be to jo svajonė - vėl išpopuliarinti pastaruoju metu beveik numirusį vaizdo klipų kūrybos žanrą.

Anot rengėjų, į M.A.M.A pretenduos visi geriausi Lietuvos pop/rock/hip-hop/elektroninės muzikos kūrėjai ir atlikėjai. Apdovanoti ir pagerbti bus dainininkai ir grupės, muzikos prodiuseriai, vaizdo klipų kūrėjai, albumai. Nominacijų skaičius dar nėra aiškus ir teigiama, kad jis kiekvienai metais gali kisti. Priklausys, nuo sričių, kurias verta apdovanoti.

Taip pat nėra žinoma ir kas bus M.A.M.A. simbolis. Teigiama, kad tai bus statulėlė, kuri šiuo metu kuriama.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją