Senojo žemyno pirmenybėse Lietuvos garbę gins Rima Valentienė, Aušra Bimbaitė, Milda Sauliūtė, Marina Solopova, Eglė Šulčiūtė, Giedrė Paugaitė, Sandra Linkevičienė, Agnė Abromaitė, Gintarė Petronytė, Vaida Sipavičiūtė, Gabrielė Gutkauskaitė ir Mantė Kvedaravičiūtė.

Sprendimas pravirkdė

L. Pikčiutei už rinktinės stovyklose išlietą prakaitą treneriai padėkojo trečiadienį rytą. Puolėja skaudžiai sureagavo į nemalonią žinią: per popiet surengtą spaudos konferenciją krepšininkė slapta braukė nusivylimo ašaras. Bendrauti su DELFI žurnalistu 192 cm ūgio žaidėja nenorėjo ir, vos pasibaigus oficialiai renginio daliai, skubiai pasišalino.

„Kiekviena žaidėja nori patekti į galutinę sudėtį, todėl ją visiškai suprantu. Bet ką čia daugiau bepadarysi...“, – skėsčiojo rankomis A. Paulauskas.

Sukdami galvas, su kuria krepšininke atsisveikinti čempionato išvakarėse, treneriai rinkosi iš trijų kandidatūrų: L. Pikčiutės bei jos bendraamžių gynėjų G. Gutkauskaitės ir M. Kvedaravičiūtės. Anot A. Paulausko, sprendimą nulėmė didesnė konkurencija tarp komandos aukštaūgių.

„Pasiruošimo periodas buvo trumpas, žaidėme palyginti nedaug rungtynių. Neturėjome galimybės patikrinti visų žaidėjų, tad L. Pikčiutė turėjo mažiau šansų pasirodyti. Nusprendėme palikti komandoje penkias priekinės linijos krepšininkes, todėl atsisakėme Linos paslaugų. Reikia žiūrėti į ateitį: turime problemų su gynėjomis, o G. Gutkauskaitė ir M. Kvedaravičiūtė yra perspektyvios žaidėjos, tad pasirinkome jų kandidatūras“, – aiškino rinktinės strategas.

Priesaika – kovoti iki galo

Kalbėdamas apie laukiančias kovas, A. Paulauskas teigė, jog išvykti į Lenkiją jo komanda gali ramia širdimi.

„Malonu, kad visos žaidėjos į pirmą stovyklą susirinko sveikos, o dabar taip pat sveikos išvažiuoja į čempionatą. Malonu, kad turėjome geras pasiruošimo sąlygas, ir visi planai buvo įvykdyti.

Ar realu pasiekti iškeltus uždavinius? 1997 metais taip pat turėjome galimybę parsivežti medalius ir ja pasinaudojome. 1999 metais turėjome dar geresnę galimybę, bet nepavyko – likome šešti. Nenoriu dalinti didelių pažadų, bet galiu prisiekti, kad mes kovosime iš paskutiniųjų. O mūsų tikslas vis dar yra pirma vieta“, – dėstė krepšinio specialistas.

Birželio 18-liepos 3 dienomis vyksiantį Europos čempionatą A. Paulausko auklėtinės pradės A grupės varžybomis Bydgoščiuje, kur jų varžovėmis bus turkės, slovakės ir žemyno vicečempionės rusės. Už oponenčių žaidimo analizę atsakingas komandos skautas Mantas Šernius aiškino, jog lietuvių pirmame etape laukia nuožmi kova, tačiau tokioje padėtyje įžvelgė ir teigiamų pusių.

„Turkijos ir Rusijos čempionatai patenka tarp trijų stipriausių nacionalinių pirmenybių žemyne. Žinoma, ten rungtyniauja labai daug legionierių, bet ir vietos krepšininkės, žaisdamos su užsienietėmis, greitai progresuoja.

Slovakijos komanda draugiškose rungtynėse taip pat pasirodė neblogai, todėl mūsų grupė – stipri. Tuo mums geriau: jei pavyks sėkmingai sužaisti, kitame etape bus daug lengviau“, – kalbėjo M. Šernius.

Besirengdamos pirmenybėms lietuvės sužaidė 7 draugiškus susitikimus, per kuriuos pasiekė 5 pergales ir patyrė 2 nesėkmes. Lietuvos krepšinio federacija (LKF) rinktinei yra iškėlusi tikslą patekti tarp penkių geriausių čempionato komandų ir taip išsaugoti galimybes pirmą kartą istorijoje dalyvauti 2012 metų Londono olimpinėse žaidynėse.

Galutinė Lietuvos moterų krepšinio rinktinės sudėtis

Rima Valentienė (Kauno „Viči-Aistės“)
Milda Sauliūtė (Kauno „Viči-Aistės“)
Gabrielė Gutkauskaitė (Klaipėdos „Lemminkainen“)
Mantė Kvederavičiūtė (Kauno rajono „Laisvė KRS“)
Marina Solopova (Kauno „Viči-Aistės“)
Aušra Bimbaitė (Kauno „Viči-Aistės“)
Sandra Linkevičienė (Kursko „Dinamo“, Rusija)
Eglė Šulčiūtė (Mondevilio USO, Prancūzija)
Giedrė Paugaitė (Mondevilio USO)
Agnė Abromaitė (Valensijos „Ros Vasares“, Ispanija)
Vaida Sipavičiūtė (Faencos „Officine Digitali“)
Gintarė Petronytė (Polkovico CCC, Lenkija)

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją