Žurnalistas Scottas Howardas-Cooperis pasakoja apie J. Valančiūnui kilusias problemas dėl išpirkos iš „Lietuvos ryto“.

„Dauguma NBA specialistų vadina J. Valančiūną geriausiu europiečiu, kuris birželio 23-ią dieną pateks tarp dešimties pirmųjų pašauktų krepšininkų. Kiti pirmenybę teikia E. Kenteriui ar J. Vesely. Bet J. Valančiūnui dar nepavyko susitarti dėl išpirkos su gimtosios Lietuvos klubu. Tai visiškai nereikalinga drama (NBA) komandoms, kurios norėtų tiksliai žinoti, ar pirmo rato šaukimu įsigis žaidėją kitam sezonui, ar tik europietišką galvos skausmą“, - rašo NBA.com

Vienas NBA atstovas prasitarė, kad vyksta atskiros derybos dėl leidimo J. Valančiūnui žaisti Italijoje, jei NBA nuo liepos 1 dienos prasidėsiantis lokautas prasitęs iki 2011-2012 metų reguliaraus sezono.

Pagal tokį sudėtingą scenarijų, J. Valančiūnas atstovautų italų klubui, kol pasibaigs lokautas.

Dauguma NBA ekspertų tikisi, kad „J. Valančiūno problema“ bus išspręsta iki naujokų biržos pradžios ir komandoms neteks mokėti 3 milijonų dolerių, kaip pranešama, išpirkos sumos.

Kaip prognozuoja NBA.com, labiausiai tikėtina išeitis, kad „Lietuvos ryto“ klubui bus skaičiuojamas ir pervedamas atitinkamas procentas nuo J. Valančiūno sudaryto būsimo kontrakto sumos. Tai reiškia, kuo anksčiau J. Valančiūnas bus pašauktas NBA naujokų biržoje birželio 23-ią dieną, tuo geresnės bus finansinės sąlygos abiems pusėms (ir J. Valančiūnui, ir „Lietuvos rytui“ - DELFI).

NBA oficiali svetainė J. Valančiūno žaidimą iliustruoja vaizdo reportažu iš Eurolygos turnyro rungtynių su Malagos „Unicaja“ ir Atėnų „Panathinaikos“ klubais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją