Vidutiniajame amžiaus tarpsnyje sustiprėjęs poreikis seksualinėms scenoms gali būti susietas su amžinu karšto sekso priešu - familiarumu.

4. Romantiška, sužadinanti aplinka

Ieškant naujų įspūdžių ir susijaudinimo, reikia pakeisti aplinką – įtikinėja daktaras Seifer. Palieskite vienas kitą garaže, padarykite “greituką” duše arba padrąsinkite vienas kitą seksui savo namo kieme,” sako jis. “Kai kurios iš porų, kurios pas mane lankosi, ankstyvosiose savo santykių stadijose užsiiminėdavo laukiniu petingu ant galinės automobilio sėdynės. Aš patariu jiems tai išbandyti iš naujo ir sustoti prieš pat sueitį.”

Kadangi higiena kartais būna pavėluota mintis žmonėms, kurie jau ilgą laiko tarpą susituokę, daktaras Seifer pataria: “niekada nenuvertinkite dušo ar švariai išvalytų dantų galios, padedančios partnerio gundymui. Švari oda ir gaivus burnos kvapas yra jaudinantys dalykai.”

Seksas telefonu gali būti puikus; galite kalbėti apie tai, ką ketinate jam (jai) padaryti, kai jis (ji) sugrįš namo ir tokiu būdu jūs iš anksto sukuriate aplinką ir seksualinę įtampą.” Tiems, kuriems reikia didelių aplinkos pasikeitimų, išėjimas iš namų ir nuvykimas į viešbutį gali būti labai romantiška. Daktarė Lawrence teigia, kad kai kurie iš jos klientų mėgsta įsiregistruoti viešbutyje ir užsakyti vakarienę į kambarį, siekdami sukurti tinkamą įžangą romantiškam vakarui.

Jusliniai malonumai, pvz., graži foninė muzika, kvapnios žvakės arba gyvos gėlės šalia lovos taip pat gali įžiebti jausmus, sako daktarė Lawrence. “Padėkite sukurti tinkamą atmosferą, apsivilkdama šilkinį chalatėlį arba seksualius apatinius, pasikvėpinkite, kartu atsigulkite į vonią su burbuliukais arba lėtai pašokite,” siūlo ji.

Jeigu esate per daug užsiėmę, kad krapštytumėtės su minėtais aksesuarais, pasinaudokite savo erotinėmis vilionėmis. Nustebinkite savo partnerį dienos viduryje paskatindama jį mylėtis laiptinėje. Pasitikite namo grįžusį meilužį dideliu apkabinimu ir karštu bučiniu. Užrakinkite savo namų duris iš išvykite bet kur. “Tinka bet kas, kas padeda,” sako daktaras McIlvenna. “Tik nuo jūsų priklauso tai, kokią sukursite nuotaiką ir kaip mėgausitės vienas kitu.”

5. Daugiau laiko ir galimybių

Atsimenate Rolling Stones dainą “Time Is On My Side” (“Laikas mano pusėje”)? Taigi, sekso atveju tai dažniausiai yra tiesa - juk dabar jūs turite daugiau laiko, nei turėjote savo karštligiškame trisdešimtmetyje. “Išnaudokite savo laisvą laiką šiame amžiaus tarpsnyje ir paskirkite jį seksui ir erotiniams žaidimams,” sako daktarė Lawrence. Netgi jei su jumis dar gyvena jaunesnieji vaikai, dabar yra žymiai lengviau pasprukti naktį arba džiaugtis seksu ankstų rytą.

Savo seksualiniam gyvenimui turite suteikti pirmenybę. Ir jūs, ir jūsų partneris turite vėl sugrįžti prie tų dalykų, kurie jus traukė vienas prie kito ankstyvosiose jūsų santykių stadijose. Tai mus neabejotinai veda prie seksualinių atradimų ir atnaujinto intymumo.

Tam, kad seksualiniam gyvenimui užtikrintumėte prioritetą, atsisėskite drauge su savo partneriu ir suplanuokite savo laisvą laiką taip, kad jame būtų gausu vietos romantinėms judviejų pertraukoms. Kai kurios poros turi tokius “tvarkaraščius”, kuriuose numatytas laikas seksui keletą kartų per savaitę, o kitiems seksas yra įmanomas tik savaitgaliais. Esmė yra tame, kad jūs turite įtraukti seksą į savo “tvarkaraštį” ir visiškai atsiduoti jam, kai turite laisvo laiko.

Poros dažnai mano žinančios savo partnerių seksualines preferencijas, pastebi daktaras Bancroft. “Tačiau jūs niekuomet neturėtumėte būti tuo užtikrintas,” sako jis, nes “žmonės palaipsniui keičiasi, o kartu kinta ir jų funkcionavimas.” Dažnesnis mylėjimasis padeda poroms atrasti daugiau partnerio emocinės ir erotinės teritorijos aspektų.

“Vidutiniame amžiuje,” tęsia daktaras Bancroft, “jums senstant, sekso vertė, poreikis jam ir jo reikšmė įvertinami iš naujo. Malonumas užleidžia vietą intymumui; ir tai yra tai, ko mums vis labiau reikia.” Poros, kurios galbūt prarado įpratimą jaustis meilužiais dėl tėvystės rūpesčių, galiausiai gali iš naujo tapti romantine komanda, sako daktaras Bancroft.

“Seksas gali tapti geresnis jums senstant,” sako daktarė Lawrence. “Aš maniau, kad mano gyvenime jis nepagerės, tačiau jis tapo puikus. Ir nėra jokių priežasčių, kodėl taip neturėtų atsitikti.”

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją