Jeigu dešimtmečius esate susituokę su tuo pačiu asmeniu, seksas gal būti nenutrūkstantis erotinis nuotykis. O seksualinis pasitenkinimas ir partnerio patenkinimas padeda įnešti subalansuotumo ir į kitas gyvenimo sritis. Į savo seksualinį gyvenimą sudėdami laiką, žinojimą ir energiją, galite susilaukti puikaus erotinio ir emocinio atpildo. Skaitykite toliau ir sužinokite, ką žymiausi seksologai ir sekso terapeutai sako apie tai, kad seksas su amžiumi tampa geresniu.

1. Didesnė seksualinė patirtis ir išmanymas

Maždaug tuo metu, kai dauguma žmonių pasiekia vidutiniojo amžiaus tarpsnį, jie jau žino, kas juos sujaudina ir puikiai žino, kaip patenkinti savo partnerį. “Vienas svarbiausių vidutiniojo amžiaus tarpsnio sekso bruožų yra tai, kad dauguma mūsų keturiasdešimtmečių yra žymiai labiau seksualiai išprusę ir įgudę nei mes buvome dvidešimties,” sako medicinos mokslų daktaras Ted McIlvenna, dirbantis seksologu ir direktoriumi Seksualumo pažangių tyrimų institute (Institute for the Advanced Study of Sexuality) San Franciske, Kalifornijos valstijoje JAV.

Partneriai kartu gali savo seksualinius patyrimus pakylėti į aukštesnį lygmenį visų pirmiausia žinodami, kad jie vis dar gali atrasti naujų būdų, kaip sujaudinti vienas kitą ir atvirai aptardami savo seksualinius troškimus, poreikius ir fantazijas. “Jei žmonės vidutiniajame amžiaus tarpsnyje gali pakankamai sąžiningai prisipažinti, ko jie nori, kad taptų seksualiai įgudę, tuomet jie nesunkiai atras daugelį būdų, kaip patirti malonumą,” sako daktaras McIlvenna.

“Paaukokite seksui daugiau laiko anksčiau atsiguldami į lovą ir praleiskite naktį tiesiog bučiuodamiesi, glamonėdamiesi, masažuodami ir myluodami vienas kitą ir nenueidami toliau,” siūlo daktaras McIlvenna. “Tai gali būti labai nuostabu ir įdomu išmokti būdų, kaip vienam kitą patenkinti nesusiduriant su tais rūpesčiais, kuriuos kartais gali sukelti sueitis.”

Seksualiniai užsiėmimai turi būti apibrėžti, iš naujo sueitį suprantant tik kaip vieną iš galimybių, o ne kaip kiekvieno suartėjimo tikslą, - teigia daktaras McIlvenna. Kai meilužiai išvysto savo įgūdžius, jie gauna daugiau nei fizinį pasitenkinimą; o taip pat padeda sukurti naujus emocinius ryšius ir intymumą.

2. Eksperimentavimas ir tyrinėjimas

Išsilaisvinę iš jaunatviško seksualinio netikrumo, vidutiniojo amžiaus meilužiai gali savo seksualinį gyvenimą pakelti į naują lygmenį tyrinėdami, kas vienas kitam teikia malonumus.

Išlaisvinkite savo seksualines mintis, seksualius pojūčius, išmokite žaisti ir žaiskite vienas su kitu. Seksualiniai eksperimentai padeda žmonėms prašviesėti, pajusti naujų teigiamų sukrėtimų ir išvengti jaudinimosi. Eksperimentuodami dažnai juokiamės, o tai padeda seksą sulaikyti nuo per didelio surimtėjimo.”

Kita paslaptis – reikia surasti jutiminius modelius, kurie jums tinka geriausiai. Pavyzdžiui, kai kuriuos individus ar poras vizualinė stimuliacija sujaudina labiau nei kuri kita, taigi jie žiūri erotinius filmus. Kiti mokosi iš iliustruotų masažo vadovėlių, juose ieškodami naujų idėjų apie tai, kur ir kaip vienam kitą liesti.

Dauguma vidutinio amžiaus meilužių susijaudina skaitydami erotinę literatūrą. Kai kurie nuotykių ieškotojai naudoja seksualinius žaisliukus, kad galėtų mėgautis Himalajų kalnų dydžio orgazmais be seksualinės sueities.

Tie žmonės, kurie jaučia, kad jiems reikalinga diskretiška ir profesionali pagalba sprendžiant seksualinio gyvenimo problemas, gali kreiptis į sekso terapeutus ir seksologus. Kaip sužinoti, kad jums reikia seksologo arba sekso terapeuto pagalbos?

“Kai suprantate, kad patys nerandate išeities iš savo problemos,” sako daktarė M. Lawrence, “laikas konsultacijai.” Ir, nors psichoterapija nepagerins jūsų seksualinio gyvenimo, daktarė M. Lawrence pažymi, kad “psichoterapija gali būti iš tiesų naudinga tose srityse, kurios palaipsniui paveikia fizines, taigi jūs turėtume apsvarstyti šią galimybę.”

3. Susitaikymas su pokyčiais jus suartina

Susitaikydami su tuo, kad jūsų (arba jūsų partnerio) seksualinės funkcijos šiame gyvenimo tarpsnyje keičiasi, jūs galite pradėti pritaikyti savo mintis ir protą, kad jūsų seksualinis gyvenimas išliktų šviežias.

Vidutinio amžiaus poros turėtų bendrauti daugiau ir tiesiau tiek žodiniu, tiek fiziniu būdu. Jei vyrai ir moterys gali sąžiningai prisipažinti apie savo seksualinį funkcionavimą arba savo emocinius poreikius ir nesijausti pažeminti, tai yra galinga susiejanti patirtis; tai yra santykių patikrinimas.

Pavyzdžiui, moterims reikia žinoti, kad vidutiniajame amžiaus tarpsnyje yra visiškai normalu jausti makšties sausumą ir suplonėjusias makšties sieneles. Jos gali naudoti vaginalinius lubrikantus, o jų partneriai iš to taip pat išgaus malonumą,” sako daktarė Judith Seifer, sertifikuota sekso terapeutė ir Amerikos Sekso mokytojų, patarėjų ir terapeutų asociacijos direktorė. Ji taip pat pažymi, kad daugumai moterų seksualinis aktyvumas ir malonumas atsistato hormoninės pakaitinės terapijos dėka.

Vidutinio amžiaus vyrams reikia žinoti, kad tai, jog jų erekcija silpnesnė ir susijaudinimui reikia daugiau laiko, yra taip pat visiškai normalu. Kitais žodžiais tariant, Viagra reikalinga ne visuomet; iš tikrųjų, ji yra tokia nenatūrali. Daktarė Lawrence pažymi, kad “vyrai gali patirti orgazmą ir be erekcijos, tam, kad galėtų įsiskverbti, erekcija neturi būti tokia stipri ir ji nėra būtina, siekiant suteikti moteriai pasitenkinimą.”

Verta paminėti, kad vyrai turėtų apsilankyti pas urologą, jei yra rimtai susirūpinę savo seksualinėmis funkcijomis. Tuo tarpu vyrai gali atitaisyti savo seksualinį gyvenimą, išbandydami ką nors iš žemiau pateiktų patarimų, sako daktarė Lawrance: “…daugiau užsiimti oraliniu seksu, daugiau jausmingų masažų, abipusės masturbacijos ir maudytis vonioje ar duše kartu…Geras seksas apima daug daugiau, nei sueitį.”

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją