Ant scenos – visi norintys

„Norime sukviesti visą pozityvų jaunimą „po vienu dangumi“ ir parodyti, kad svarbiausia festivalyje yra ne skambūs vardai, scenų kiekis ar didžiulis biudžetas, o paprasčiausias žmonių bendravimas. Kas nors iš dalyvių sugalvojo užlipti ant scenos ir prisidėti prie grojančios grupės? Kodėl gi ne ?!“ - dėsto festivalį organizuojantis kūrybinis susivienijimas „Sukardais.lt“.

Dvi dienas vyksiančiame muzikos festivalyje ant scenos pasirodys virš dešimt Lietuvos rokenrolo grupių, tarp kurių jaunimui jau gerai pažįstami vilniečiai „Freaks on Floor“, „Part Time Porn“ ir „Arklio Galia“. Festivalio muzikos spektrą praplės pučiamųjų gausa pasižymintys „Banda Dzeta“, „Meilės Fontanai“ ir džiazuojantys „Sheep Got Waxed“. Prie vietinių muzikos kolektyvų prisidės ir latviai „Acid Rain“, kurie Lietuvoje pasirodys pirmą kartą.

„Tai, kad dauguma grupių yra jaunos ir negali pasigirti „žvaigždžių“ statusu, yra ne festivalio minusas, o stiprybė. Jaunimas trykšta muzikiniu potencialu, originaliomis idėjomis, atlikimo drąsa ir dažnai nustebina labiau negu gerai žinomi scenos grandai,“ - praeitų renginių patirtimi dalinosi „Sukardais.lt“ atstovai.

Muzika, filmai bei kūrybinės dirbtuvės

Jaunųjų menininkų gretas sudarys ne tik muzikantai, bet ir filmų kūrėjai. „Manifestas 2011“ didžiuojasi galėdamas pristatyti penkių valandų filmų programą, į kurią įeina dar visai neseniai pasirodę J. Trukano „Knygnešys“, T. Bručo „Čeburėkų Pardavėjai“ ir J. Samulionytės „Šanxai Banzai“. Kino mėgėjai galės ne tik išvysti naujausius jaunųjų kino menininkų darbus, bet ir susipažinti su pačiais filmų kūrėjais, kurie žada pristatyti savo filmus ir surengti kūrybines dirbtuves.

Šeštadienio popietę festivalio dalyviai taip pat galės dalyvauti teatro užsiėmimuose, stalo futbolo turnyre, stebėti cirko ir šokio performansus, lankyti meno parodas ar tiesiog klausytis didžėjų ir muzikantų improvizacijų įmerkus kojas į šalimais esančią upę.

„Kviečiame visus, kurie groja, piešia, šoka, dainuoja, fotografuoja, filmuoja ar tiesiog džiaugiasi gyvenimu ir mėgsta gerai praleisti laiką. Atvažiuokite, ateikite, „atitranzuokite“, atskriskite į „Manifestą 2011“ ir sukurkite savo asmeninį rokenrolą bendrame festivalyje!“ – intriguoja šventės rengėjai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją